Jakub Forgács Správy

FOTO: Veľká pocta pre hasičov z bystrického okresu. Ich činy nezostali bez povšimnutia

Denne nasadzujú životy, aby pomáhali iným. Hasiči z nášho mesta aj okresu si prevzali ocenenia za svoje obetavé činy či športové výkony!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľká pocta pre hasičov z bystrického okresu. Ich činy nezostali bez povšimnutia
11
Galéria
Zdroj: HaZZ

V piatok 13. januára 2017 sa v kinosále mesta Krupina konal už 4. ročník podujatia s názvom „Hasiči Hasičom“, ktorý organizovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici spolu s Krajským výborom Dobrovoľnej požiarnej ochrany (DPO) SR Banská Bystrica. Na podujatí boli udelené viaceré ocenenia za výnimočné činy na úseku ochrany pred požiarmi a pocty sa dočkali aj hasiči z nášho okresu.

V kategórii zásahová činnosť kolektívu bolo ocenenie udelené členom DHZ Brusno, ktorí v máji minulého roku pomohli nájsť osobu, ktorá odišla do lesa rozhodnutá ukončiť svoj život.

Okrem zásahovej činnosti boli udelené ocenenia za preventívno-výchovne pôsobenie, a to aj Miroslavovi Podhradskému z Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici za aktívnu činnosť a pomoc pri organizovaní viacerých akcií, ktoré sú nielen súťažného, ale aj náučného charakteru.

Nepovšimnuté neostali ani športové výkony, ktoré dosiahli príslušníci HaZZ a členovia DPOy SR v roku 2016. V tejto kategórií boli ocenenia udelené aj Matejovi Peniakovi z Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici za 2. miesto na majstrovstvách Ministerstva vnútra SR v triatlone.

Osobitné ocenenie za dlhoročnú spoluprácu s Hasičským a záchranným zborom na území Banskobystrického kraja bolo udelené Slovenskému Červenému krížu, územnému spolku v Banskej Bystrici.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z oceňovania hasičov!

V OBRAZOCH: Oceňovanie Hasiči Hasičom 2016
11
Galéria
Zdroj: HaZZ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM