Jakub Forgács Správy

Koľko je Bystričanov či ľudí, ktorí sa odsťahovali? Najnovšie zistenia o meste pod Urpínom

Zaujíma vás, koľko obyvateľov má naše mesto? Pozrite si aktuálne štatistiky o Bystričanoch, medzi ktorými nechýbajú ani zaujímavosti!

Ilustračný obrázok k článku Koľko je Bystričanov či ľudí, ktorí sa odsťahovali? Najnovšie zistenia o meste pod Urpínom
45
Galéria
Zdroj: TASR

„Podľa štatistík banskobystrického Matričného úradu a ohlasovne pobytu malo k 31. decembru 2016 trvalý pobyt v Banskej Bystrici 76 784 Bansko­bystričanov, pričom žien bolo 40 764 a mužov 36 020,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

„Rok 2016 bol oproti tým ostatným plodnejší a šťastný pre mnohých partnerov. V Banskej Bystrici sa narodilo takmer 1200 bábätiek, z toho bolo 776 Banskobys­tričanov a Banskobystričaniek. Štatistiky matriky zaznamenali 1198 úmrtí, z toho bolo 679 Banskobys­tričanov a Banskobystriča­niek,“ pokračovala hovorkyňa.

„V roku 2016 sa do Banskej Bystrice prisťahovalo viac ako 1000 ľudí, odsťahovalo sa ich takmer 1300,“ dodala Sekerešová so slovami, že Banskobystričania sa najčastejšie sťahovali do Českej republiky, Rakúska i Nemecka, ale aj do okolitých miest a obcí (napr. Motyčky, Veľká Lúka, Podkonice, Malachov, Sliač, Vlkanová, Podbrezová, Poniky, Harmanec, Tajov Badín).

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásy zimných ulíc Banskej Bystrice!

Foto: ilustračné

Januárové prebudenie Perinbaby v uliciach Bystrice v bohatej FOTOGALÉRII
45
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM