Jakub Forgács Správy

Bystričania prejavili záujem o Zelené sídliská: Padli desiatky inšpiratívnych návrhov, FOTO

Skončilo sa druhé kolo verejných stretnutí k projektu Zelené sídliská. Aké témy rezonovali najviac?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania prejavili záujem o Zelené sídliská: Padli desiatky inšpiratívnych návrhov, FOTO
15
Galéria

Celkovo štrnásť stretnutí v siedmich lokalitách mesta pod Urpínom, viac ako tristo Banskobystričaniek a Banskobystričanov, desiatky inšpiratívnych návrhov na zlepšenie verejných priestranstiev. To je len stručná charakteristika dvoch kôl verejných diskusií k projektom Zelených sídlisk (zelených oáz) zameraných na budovanie zelenej a modrej infraštruktúry s ohľadom na zmenu klímy a podporu biodiverzity. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Nasledujú odborníci

„V ďalšej fáze Oddelenie územného plánovania a architekta mesta všetky podnety získané z diskusií vyhodnotí, spracuje do finálnych lokalitných programov a zverejní na mestskom webe,“ pokračovala Marhefková so slovami, že následne sa rozhodne o tom, ako sa bude postupovať pri obstarávaní projektových dokumentácií na revitalizáciu siedmich lokalít Banskej Bystrice.

Keďže ide o lokality s veľkou výmerou a rôznymi špecifikami, samospráva musí nastaviť harmonogram budúceho obstarania projektových dokumentácií, či už formou štandardného verejného obstarávania alebo formou súťaže návrhov.

„Do veľkej miery vstupujú do týchto procesov závery z druhého diskusného kola, ale aj posúdenie odborníkov, ktorí sa súťažiam venujú. Aby sme sa rozhodli správne, oslovili sme aj súťažný výbor Slovenskej komory architektov, s ktorým úzko spolupracujeme. Veríme, že prídu s odporúčaniami, akou formou súťaží postupovať pri obstarávaní projektových dokumentácií. Na najbližších zasadnutiach MsZ by malo padnúť definitívne rozhodnutie, a následne budeme môcť posunúť tieto projekty do ďalšej fázy,” hovorí Jakub Gajdošík, 1. zástupca primátora.

O tom, čo vyplynulo zo stretnutí, sa viac dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Druhé kolo verejných stretnutí k projektu Zelené sídliská
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM