Jakub Forgács Správy

Bystrica vyhlásila MIMORIADNU situáciu: MIGRANTOM zriadi vykurovací stan

Medzi migrujúcimi sú aj matky s deťmi, preto im podľa slov primátora Jána Noska chcú vytvoriť adekvátne podmienky aspoň na prečkanie a zohriatie sa.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica vyhlásila MIMORIADNU situáciu: MIGRANTOM zriadi vykurovací stan
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Na pôde mestského úradu v utorok zasadal Krízový štáb mesta Banská Bystrica v súvislosti s tranzitujúcimi cudzincami, ktorí sa nachádzajú na území nášho mesta. „Hoci v súčasnosti ide len o pár desiatok migrujúcich osôb, ktoré sa tu zdržiavajú krátkodobo a po vybavení príslušných dokladov Banskú Bystricu opúšťajú, s prichádzajúcim zimným obdobím im samospráva poskytne pomoc v podobe vyhrievaného stanu na parkovisku Mičinská,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Mimoriadna situácia

„V tejto súvislosti zároveň mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu,“ spomenula.

Samospráva v súčinnosti s mestskou políciou situáciu s pohybom migrantov, predovšetkým z krajín tretieho sveta, v ktorých prebieha vojenský konflikt, od začiatku monitoruje. Aj na podnet obyvateľov zabezpečilo mesto v uplynulých mesiacoch v blízkosti cudzineckej polície na Sládkovičovej ulici toalety, trojnožky na odpad, ako aj vrecia, ktoré migrujúcim rozdávajú príslušníci MsP.

Viac o tom, kde mesto migrujúcim osobám zriadi vykurovací stan, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM