Ivana Kováčiková Kultúra

Aj vy sa už tešíte na víkendovanie? Lákavá ponuka akcií na voľné dni v Bystrici a okolí

Ak hľadáte, kde by ste trávili voľné dni nadchádzajúceho víkendu, môžete si vybrať z našej ponuky. V meste a okolí sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť pozornosti Bystričanov. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Aj vy sa už tešíte na víkendovanie? Lákavá ponuka akcií na voľné dni v Bystrici a okolí
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

NOC KOSTOLOV

10.6.2016 od 19:00

Aj tento rok sa v Banskej Bystrici uskutoční Noc kostolov. Brány troch banskobystrických kostolov sa pre návštevníkov otvoria od 19.00. Podujatie sa uskutoční v Evanjelickom kostole na Lazovnej ulici, v Kostole Nanebovzatia Panny Márie na námestí Štefana Moysesa a v Katedrále sv. Františka Xaverského na Námestí SNP. Pozvanie prijal aj vzácny hosť, profesor Univerzity Mateja Bela, Pavol Martuliak.

GET FUN

10.6.2016, Ministri of Fun

Zaručená zábava počas piatkovej noci? Navštívte najznámejší tanečný klub pod Urpínom, v ktorom sa počas akcie Get Fun predstavia DJs: MILAN LIESKOVSKÝ a DJ DAVE & DJ ANNDY.

NÁJDI SA SO SVOJÍM PSÍKOM

11.6.2016 o 10:00, Park pod pamätníkom SNP

Jednodňové podujatie zamerané na pomoc psíkom, ktoré sa nedokážu umiestniť do domovov, či už kvôli výzoru, veku alebo z iných dôvodov. Takto podporíte nie len zvieratká, ale aj občianske združenia a neziskové organizácie z BB kraja, ktoré sa snažia týmto nemým tvorom pomáhať.

TVRĎÁK

11.6.2016 o 10:00, Banská Bystrica, Králiky

Beh cez prekážky v krásnom prostredí Králikov pri Banskej Bystrici. Prvýkrat športová výzva Tvrdák na 8+km/15+prekážok Prekonáte strmý skokanský mostík? Po odbehnutí môžte ďalej súťažiť v rôznych fitness disciplínach, ťahanie auta na čas, zhyby na hrazde na čas, prevracanie pneumatiky… Účastníci sa pokúsia aj o svetový rekord v počte klikov.

RODINA NA KOLESÁCH

11.6.2016 o 10:00, KC Fončorda

Druhá júnová sobota bude v Komunitnom centre Fončorda patriť všetkým cyklo-nadšencom i fanatikom na kolečkách (malých, veľkých i pomocných). Chystajú sa cykloburza, detské dopravné ihrisko, ukážky prvej pomoci, servis bicyklov zdarma aj sprievodný program.

MEDZINÁRODNÉ PRETEKY V SKOKOCH NA LYŽIACH

11. 6. 2016 o 8:30, Žlté piesky, Uhlisko

V sobotu 11. júna sa v skokanskom areáli Žlté Piesky konajú Medzinárodné preteky mládeže a veteránov v skokoch na lyžiach. Bojovať sa bude o pohár mesta Banská Bystrica. Súťažiť sa bude v troch kategóriách. Mladší žiaci na mostíku K-19, starší žiaci na motíku K-38 a kategóriu junior a maters budú môcť diváci vidieť na mostíku K-63.

KUTLIARSKY DEŇ

11.6. 2016 o 11:15, Selce

V sobotu sa bude v priestoroch futbalového ihriska v Selciach konať už 11. ročník Kutliarskeho dňa. Súťaž vo varení kutlového (držkového) gulášu preverí schopnosti skúsených kuchárov. V rámci podujatia budú pripravené aj sprievodné akcie. Predstavia sa folklórne súbory Vánok, Prvosienka, Vargovčan a príde aj ľudová hudba Kandráčovci.

FILMOVÝ KLUB SV Č.10

11.6. 2016 o 20:00, Kapitulská 8

Už desiaty krát si diváci budú môcť vybrať z piatich skvelých filmov. V ponuke sú tieto filmové skvosty: Frida, Zostúpiť z hory, Posledné pokušenie Krista, Tak dobre, ako sa len dá, Experiment. Vstup voľný.

HURÁ PRÁZDNINY

12.6. 2016 o 12:30, Hrochoť

5. ročník ob+lúbeného podujatia pre deti aj dospelých prinesie bohatý program. Predvedú sa viaceré folklórne zoskupenia a v škole tanca budú môcť návštevníci stretnúť aj Petru Lenárovú, Miss Folkór 2015. Pripravené budú športové aj animačné aktivity. So svojou trial show sa predstaví majster sveta Ján Kočiš. Nebude chýbať autogramiáda zvučných mien.

JÚNOVÉ POTULKY MESTOM: MOROVÉ EPIDÉMIE

12.6.2016 o 14:00, Mariánsky stĺp, Námestie SNP

So sprievodkyňou Lýdiou Búlikovou si charakterizujete možnosti liečby v Stredoveku. Rozprávanie o opatreniach, ktoré podniklo mesto pri morovej epidémii – zariadenie špitála, lekárne, ranohojiči. Účastníci sa dozvedia viac aj o Karolovi Otovi Mollerovi, priekopníkovi balneoterapie.

Čítajte tiež:

FOTO: Káva priamo z retro bicykla. Netradičný nápad Bystričanov rovno v centre mesta

FOTO: Historická záhada priamo v centre Bystrice. Čo hovorí legenda o tajomných ryhách?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM