Ivana Kováčiková Iné športy

V lete, bez snehu a priamo v Bystrici? Pod Urpínom si to rozdajú skokani na lyžiach

V aktuálnom období niekto chodí plávať, iný jazdí na bicykli. Ale nájdu sa aj ľudí, ktorí idú na lyže. V Banskej Bystrici sa v júni dočkáme rovno medzinárodných pretekov v skokoch na lyžiach. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku V lete, bez snehu a priamo v Bystrici? Pod Urpínom si to rozdajú skokani na lyžiach
Zdroj: TASR

Ak vám už chýba zimá, máme pre vás zaujímavý tip. V sobotu 11. júna sa v skokanskom areáli Žlté Piesky konajú Medzinárodné preteky mládeže a veteránov v skokoch na lyžiach. Bojovať sa bude o pohár mesta Banská Bystrica.

Už v piatok popoludní prebehne voľný tréning aj s poradou trénerov. Nasledujúci deň program otvoria skokanské nádeje na mostíku K5. Pre návštevníkov bude počas akcie k dipozícii aj bufet s občerstvením.

Štart pretekov je naplánovaný na 10:30. Súťažiť sa bude v troch kategóriách. Mladší žiaci vo veku 6–10 rokov budú skákať na mostíku K-19. Starší žiaci vo vekovej kategórii 10 až 14 rokov predvedú svoje skúsenosti na motíku K-38. Vyhlásenie výsledkov z dvoch menovaných kategórii je naplánované na 12:45. Kategóriu junior a maters budú môcť diváci vidieť na mostíku K-63.

V každej z uvedených sekcií sa bude pretekať v dvoch kolách podľa platných lyžiarskych pravidiel. Výsledky poslednej kategórie budú vyhlásené o 14:30. Prví traja z každej kategórie obdržia diplom a vecnú cenu.

Čítajte tiež:

24 hodín nepretržitého behu opäť v Bystrici. Sily si zmerajú malí lezúni aj rodičia s kočíkmi

V Bystrici si na svoje príde celá rodina. Špeciálny deň na kolesách aj komunitná cykloburza

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM