Jakub Forgács Hokej

Žrebovanie Ligy majstrov už o pár dní. Zlatí barani figurujú v 4. koši

Žreb skupinovej fázy nového ročníka Ligy majstrov 2017/2018 sa uskutoční už onedlho. Kedy a ako sa bude hrať?

Ilustračný obrázok k článku Žrebovanie Ligy majstrov už o pár dní. Zlatí barani figurujú v 4. koši
64
Galéria
Zdroj: TASR

Hokejisti slovenského majstra HC'05 iClinic Banská Bystrica budú pri žrebe nového ročníka Ligy majstrov 2017/2018 figurovať vo štvrtom koši. Najvyššie je nasadený obhajca Frölunda Göteborg, v prvom koši mu robia spoločnosť aj majstri Fínska, Švédska, Švajčiarska, Česka, Nemecka a Rakúska.

V 1. koši sú tak okrem obhajcu aj HV71 Jönköping, Tappara Tampere, SC Bern, Kometa Brno, Red Bull Mníchov, Viedeň Capitals a Växjö Lakers. Banská Bystrica nebude hrať s nikým z jej štvrtého koša – Stavanger Oilers (Nór.), Neman Grodno (Biel.), Esbjerg Energy (Dán.), Cardiff Devils (V.Brit.), Gap Rapaces (Fr.), Comarch Cracovia (Poľ.) a úradujúci víťaz Kontinentálneho pohára Nottingham Panthers (V.Brit.).

Žreb skupinovej fázy sa uskutoční 17. mája v kolínskej Lanxess arena (16:00). V každom zo štyroch košov je osem tímov. Žreb určí zloženie ôsmich štvorčlenných skupín, v nich sa nemôžu stretnúť mužstvá z rovnakej krajiny. Každý klub odohrá šesť duelov, tri doma a tri vonku, do play off postúpia z každej skupiny prví dvaja.

Skupinová fáza sa bude hrať od 24. augusta do 11. októbra. Play off sa hrá na dva zápasy (doma-vonku), finále podobne ako v minulej sezóne na jeden zápas. Vyraďovačka začne 31. októbra, finále LM 2017/2018 je na programe 6. februára 2018.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z osláv titulu baranov na bystrickom námestí!

V OBRAZOCH: Na bystrickom námestí vypukli oslavy historického titulu baranov
64
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM