Jakub Forgács Správy

Zmeny v Rooseveltovej nemocnici: Takto reaguje odvolaná generálna riaditeľka Lapuníková

Odvolaná riaditeľka prehovorila. V stanovisku spomenula dve roviny, jednu pragmatickú a jednu emočnú.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v Rooseveltovej nemocnici: Takto reaguje odvolaná generálna riaditeľka Lapuníková
Zdroj: TASR/Dušan Hein

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Ružena Maťašeje zaslala do našej redakcie stanovisko riaditeľky nemocnice Miriam Lapuníkovej k jej stredajšiemu odvolaniu z funkcie generálnej riaditeľky nemocnice. Prečítajte si ho v plnom znení:

"Ak dovolíte, chcela by som, aby malo moje stanovisko dve roviny. Jednu pragmatickú a jednu emočnú.

Pán minister ma vopred informoval o svojom rozhodnutí zmeniť organizačnú štruktúru z kolektívneho orgánu na jedného štatutára. Na to sa automaticky viaže legislatívna povinnosť realizácie výberového konania. To je pragmatické konštatovanie.

Druhá je moja vnútorná emócia, ktorú intenzívne vnímam od včera. Musím povedať, že som úprimne dojatá spätnou väzbou, dôverou, ktorú dostávam, čo ma napĺňa pokorou a obrovským rešpektom. Všetkým úprimne ďakujem.

Budem sa snažiť viesť celý náš tím, všetkých zamestnancov aj naďalej v plnom nasadení do výberového konania. Budeme pracovať na našej vízii, všetkých projektoch, zvyšovaní štandardu a kontinuálnom rozvoji Rooseveltovej nemocnice, aby sme aj naďalej zlepšovali jej postavenie a spoluprácu so všetkými subjektmi. Ja viem, že je to o ťažšie, že sme po všetkých stránkach vo veľmi neistom období, kedy musíme bojovať aj s neviditeľným nepriateľom koronavírus a strachom z neistoty. Práve to nám musí dať vnútornú silu na to, aby sme nerezignovali. Preto hurá do práce."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM