Krimi

Zlodeji si to namierili do pivníc. Bystričanom miznú bicykle aj lyže, FOTO

Varovanie, ktoré netreba brať na ľahkú váhu. V našom meste sa rozmohli vlámačky do pivníc.

Ilustračný obrázok k článku Zlodeji si to namierili do pivníc. Bystričanom miznú bicykle aj lyže, FOTO
4
Galéria

V poslednom období policajti v Banskej Bystrici zaznamenali zvýšený nápad trestnej činnosti na úseku krádeží vlámaním do pivníc a rôznych pivničných priestorov. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

„Prípady sme zaznamenali v rôznych mestských častiach Banskej Bystrice no prevažne na sídlisku Sásová. Najčastejším predmetom záujmu páchateľov sú pneumatiky, bicykle, lyže a iné cenné veci, ktoré občania v pivniciach skladujú,“ pokračovala Kováčiková.

„Všetky veci, ktoré sa v pivničných priestoroch nachádzajú, sú pre páchateľov ľahko dostupné, a to vzhľadom na nedostatočné zabezpečenie latkových pivníc, ľahkú prístupnosť predmetných priestorov pre iné osoby a veľmi vysokú anonymitu obyvateľov v jednotlivých obytných blokoch,“ dodala policajná hovorkyňa s tým, že vstupy do jednotlivých vchodov v drvivej väčšine prípadov nie sú monitorované žiadnym kamerovým systémom a taktiež na jednotlivých miestach skutkov absentujú svedkovia, ktorí by vedeli k veciam uviesť relevantné skutočnosti.

Touto cestou polícia upozorňuje ľudí na to, aby spomínané hodnotnejšie veci neskladovali v nedostatočne zabezpečených priestoroch, prípadne si pivnice riadne zabezpečili.

V OBRAZOCH: Bicykel či lyže nie sú v latkovej pivnici celkom v bezpečí
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM