Jakub Forgács Správy

Žiaci v bystrickej nemocnici nelenili. Cudzie jazyky spoznávali aj priamo z lôžka, FOTO

Pani učiteľky deťom pri príležitosti Európskeho dňa jazykov pripravili množstvo zábavných aktivít, aby zistili, že okrem angličtiny a nemčiny existujú v Európe aj mnohé iné jazyky.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci v bystrickej nemocnici nelenili. Cudzie jazyky spoznávali aj priamo z lôžka, FOTO
7
Galéria
Zdroj: J. Mišková a M. Iskrová

V Základnej škole pri nemocnici v Banskej Bystrici sa žiaci počas posledného septembrového týždňa učili cudzie jazyky úplne inak. Informovali o tom J. Mišková a M. Iskrová zo Základnej školy pri nemocnici.

Pani učiteľky deťom pri príležitosti Európskeho dňa jazykov, ktorý sa koná 26. septembra, pripravili množstvo zábavných aktivít, aby zistili, že okrem angličtiny a nemčiny existujú v Európe aj mnohé iné jazyky. Tieto jazyky môžu spoznávať s rodičmi na prázdninových potulkách či s pani učiteľkami počas rôznych školských výletov.

Cieľom tohtoročného Európskeho dňa jazykov bola podpora viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti. Tento deň sa v školách pripomína už od roku 2001 a vznikol z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu.

Tohtoročnému cieľu pani učiteľky prispôsobili aj tvorivé aktivity, ktoré si mohli vyskúšať starší aj mladší žiaci-pacienti priamo na lôžku. Tí mladší napríklad vyhľadávali zvuky zvieratiek v rôznych jazykoch, tí starší si „lámali“ jazyky na cudzojazyčných jazykolamoch.

Na záver týždňa žiaci spolu s pani učiteľkami vyrobili krásny poster, aby všetci videli, že aj výuka cudzích jazykov v nemocnici môže byť zábava.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z týchto milých aktivít!

V OBRAZOCH: Európsky deň jazykov 2019 v Základnej škole pri nemocnici
7
Galéria
Zdroj: J. Mišková a M. Iskrová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM