Jakub Forgács Správy

Začalo sa veľké upratovanie pod Urpínom: Do akcie zapojení dobrovoľníci z viacerých organizácií

Ľudia, ktorým nie je čistota Banskej Bystrice ukradnutá, spojili svoje sily. V najbližších dňoch sa vydajú do ulíc, aby upratali naše mesto. Kedy sa k nim môžete pridať?

Ilustračný obrázok k článku Začalo sa veľké upratovanie pod Urpínom: Do akcie zapojení dobrovoľníci z viacerých organizácií
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Počas najbližších víkendov prebehne v meste pod Urpínom už tradičné jarné upratovanie pod názvom Za krajšie mesto. To odštartoval aj primátor Ján Nosko s jeho najbližším tímom a zamestnancami mestského úradu čistením okolia malej železničnej stanice a serpentín na Urpín.

Zelená hliadka BB sa rozhodla osloviť ďalšie neziskové organizácie, zapojiť sa do akcie a pomôcť vyčistiť zanedbané verejné priestory v meste. Spolu s občianskymi združeniami EnviroFuture a Banskobystrický okrášľovací spolok a s dobrovoľníkmi z programu SocialErasmus vyčistia v sobotu dominantu mesta, vrch Urpín. Akcia sa začína o 13:00 stretnutím pri malej železničnej stanici. Počas ďalších víkendov sa presunú do Sásovej, Radvane a do Podlavíc.

„Nielen Zelená hliadka BB, ale aj mnohé ďalšie organizácie a dobrovoľníci sa dlhodobo snažia zlepšiť mesto v ktorom žijeme. Je preto úplne prirodzené, že sme sa rozhodli vedeniu mesta podať pomocnú ruku pri takejto pozitívnej aktivite. Som rád, že sa k nám pridávajú ďalšie organizácie a dobrovoľníci a dúfam, že aj takýmto spôsobom budeme motivovať Banskobystričanov, aby s nami bojovali za krajšie mesto,“ vysvetlil Peter Fehér, zakladateľ Zelenej hliadky BB.

Vďaka dobrovoľníkom a sponzorom organizátori zaistili všetko potrebné vrátane ochranných pomôcok a občerstvenia. Mesto Banská Bystrica sa postará o odvoz vyzbieraného odpadu.

Aktivitu dobrovoľníckych organizácií ocenil aj viceprimátor Jakub Gajdošík. „Je veľmi potešujúce, že aj takouto formou dochádza k prepájaniu dobrovoľníckych aktivít s aktivitami samosprávy. Všetkým nám predsa ide o to, aby sa nám tu žilo dobre,“ povedal Gajdošík.

Pokiaľ máte chuť sa zapojiť aj vy, tu je kalendár brigád:

  • Urpín po Hvezdáreň na Vartovke – sobota 21. marca, 13:00, malá železničná stanica
  • Kostiviarska „podchody“ pri škvarovom ihrisku – sobota 28. marca, 13:00, zastávka MHD „Sásová – ihrisko“
  • Rakytovce – Lom – sobota 11. apríla, 13:00, stretnutie pri malej železničnej stanici – zaistená doprava mikrobusom
  • Podlavické výmole – sobota 18. apríla, 13:00, zastávka Rooseveltova nemocnica

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM