Jakub Forgács Správy

Z Bystrice zmizli billboardy so symbolom Z: Nahradili ich štipľavé odkazy Putinovi či Blahovi, FOTO

Kontroverzný nápis na billboardoch v Bystrici nahradili odkazy slovenským politikom aj samotnému Vladimirovi Putinovi. Čo im adresoval neznámy "umelec"?

Ilustračný obrázok k článku Z Bystrice zmizli billboardy so symbolom Z: Nahradili ich štipľavé odkazy Putinovi či Blahovi, FOTO
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Dva billboardy v ukrajinských farbách, ktoré na Švermovej ulici nad plážovým kúpaliskom v Banskej Bystrici niekto pomaľoval symbolom „Z“. rozdelili ľudí. Kým niektorí tento počin neznámeho „umelca“ odsúdili, keďže spomínaný symbol používajú ruskí nacionalisti a podporovatelia Vladimíra Putina, iní ho zľahčovali.

Billboardy nahradili odkazy

Na celú situáciu zareagoval aj banskobystrický primátor Ján Nosko, ktorý už dávnejšie kontaktoval správcu nosičov verejnej reklamy, a ten pristúpil k prelepeniu billboardov. Tak sa aj stalo.

Plochy sú aktuálne prázdne, no niekto na ne dopísal štipľavé odkazy Vladimirovi Putinovi či politikom slovenskej opozície. Naopak, v pozitívnom duchu sa tam spomína ukrajinský prezident Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj (pozn. red.: foto v galérii).

Zábery nápisov na prázdnych billboardoch nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Na prázdnych billboardoch pribudli odkazy Putinovi a lídrom opozície
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM