Správy

Z Bystrice vyzbierali STOVKY ton odpadu: Zapojili sa obyvatelia, študenti i učitelia, FOTO

Počas každoročnej jarnej akcie Za krajšie mesto sa v Banskej Bystrici podarilo vyzbierať 210 ton komunálneho odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Z Bystrice vyzbierali STOVKY ton odpadu: Zapojili sa obyvatelia, študenti i učitelia, FOTO
17
Galéria

Aktívni obyvatelia skrášľovali okolie svojich domov a panelákov, študenti i učitelia z väčšiny banskobystrických škôl pomáhali pri upratovaní v jednotlivých lokalitách a spoločne s dobrovoľníkmi a rôznymi organizáciami naplnili 265 veľkokapa­citných kontajnerov. Informovala o tom radnica v pondelok na sociálnej sieti.

„Početná komunita Radvanskej záhrady už tradične pokračovala v dočisťovaní a zveľaďovaní jej areálu, okolia kaštieľa a Malachovského potoka. Študenti Strednej zdravotníckej školy sa zamerali na Podlavické výmole a Kostiviarčania odstránili skládku v okolí cintorína vo svojej mestskej časti. Členovia Banskobystrického spolku okrášľovacieho a ochranného spolu s dobrovoľníkmi a evanjelickým zborom v Radvani pokračovali zasa v čistení cintorína na Okružnej ulici,“ zhrnula samospráva s tým, že sa podarilo zlikvidovať skládky na Slnečných stráňach, Na Karlove, pri hrádzi v Majeri a Sásovskej doline.

Pri príležitosti Dňa Zeme členovia Nadácie Ekopolis naplnili zhruba 35 vriec odpadu nahromadeného pri prístrešku na kopci Urpín. Členovia ekocentra Malá Líška odstránili skládku nad Sásovou a spoločne s Podlavičanmi dočistili okolie potoka Tajovka.

Zamestnanci spoločnosti Detox v spolupráci s mestom a pracovníkmi Slovenskej inšpekcie životného prostredia, Štátnej ochrany prírody SR i obyvateľmi Rakytoviec zlikvidovali historickú skládku v strmých svahoch doliny Rakytovského potoka. „Ručne vyzbierali takmer štyri tony rôzneho odpadu. Pomocou techniky z nej vytiahli približne 50 pneumatík,“ dodalo mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Počas akcie Za krajšie mesto vyzbierali 210 ton komunálneho odpadu
17
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM