Správy

Vojakom NATO dokončujú KONTAJNEROVÉ mestečko na Lešti: Viac ich ubytujú aj na Sliači

Ubytovacie kapacity sú určené najmä pre príslušníkov zahraničných ozbrojených síl, ktorí na Slovensku posilnili vojenskú prítomnosť NATO v reakcii na vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine.

Ilustračný obrázok k článku Vojakom NATO dokončujú KONTAJNEROVÉ mestečko na Lešti: Viac ich ubytujú aj na Sliači
Zdroj: TASR/Martin Palkovič

V centre výcviku Lešť dokončujú kontajnerové mestečko s kapacitou 2-tisíc ľudí. Ministerstvo obrany (MO) SR plánuje tiež rozšírenie ubytovacích kapacít na leteckej základni Sliač, kde má v stanovom kempe vzniknúť 600 lôžok. Pre TASR to uviedla Mária Precner z komunikačného odboru MO SR.

Finálne práce

„V rámci projektu kontajnerového mestečka Lešť sa aktuálne realizujú finálne práce na poslednom deviatom multifunkčnom kontajnerovom dome v lokalite Slávia, pričom súbežne prebieha odstraňovanie nedostatkov zistených pri preberaní diela,“ priblížila Precner.

Na Sliači majú vybudovať tzv. stanový kemp pozostávajúci zo stanov a kontajnerov. Okrem ubytovacích kapacít sa plánuje aj vybudovanie kancelárskych priestorov, jedálenských priestorov, priestorov na opravu techniky a zázemie, ktoré bude riešené formou kontajnerov. „Časový harmonogram vybudovania závisí od verejného obstarávania a následného zabezpečenia dodávok jednotlivých častí stanového kempu,“ dodal rezort.

Za desiatky miliónov

Vláda na ubytovacie kapacity vlani vyčlenila 31,42 milióna eur. Za projekt na Lešti zaplatil rezort obrany vyše 20,3 milióna eur. Termín dokončenia projektu sa posúval. Na vybudovanie ubytovania na Sliači má smerovať 10,29 milióna eur.

Ubytovacie kapacity sú určené najmä pre príslušníkov zahraničných ozbrojených síl, ktorí na Slovensku posilnili vojenskú prítomnosť NATO v reakcii na vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM