Jakub Forgács Iné športy

Výškarský míting v Bystrici s ďalšou hviezdou. Na latku mieri skokan z Británie

Banskobystrická latka opäť odhalila osobnosť, ktorá bude štartovať pod Urpínom. Pozrite, kto potvrdil účasť!

Ilustračný obrázok k článku Výškarský míting v Bystrici s ďalšou hviezdou. Na latku mieri skokan z Británie
28
Galéria
Zdroj: TASR

Na 23. ročník výškarského mítingu Banskobystrická latka pribudla ďalšia hviezda Brit Robbie Grabarz. Bronzový z OH 2012 v Londýne sa pridal k ďalším osobnostiam, už predtým účasť potvrdili ďalší olympijský medailista Erik Kynard a majster sveta Donald Thomas.

Grabarz, štvrtý na OH 2016 a strieborný na HMS 2016, sa môže pochváliť aj zlatom i striebrom na ME a osobnými rekordami 237 vonku a 234 v hale. V hale na Štiavničkách štartoval aj vlani, po zdravotných problémoch v rokoch 2014 a 2015 prekonal 233 cm a skončil štvrtý.

Štartová listina žien sa taktiež obohatila, keď k Spencerovej pribudla Chorvátka Ana Šimičová, bronzová na ME 2014, s maximami 199 vonku a 195 v hale. Premiéru bude mať extravagantná Američanka Inika McPhersonová s maximom 196 a desiatym miestom na OH v Riu.

Banskobystrická latka bude stredu 8. februára prvým podujatím 2. ročníka Medzinárodnej výškarskej tour. O celkových víťazoch a držiteľoch prémie 5000 USD sa rozhodne na druhom podujatí, Beskydskej latke v Třinci v sobotu 11. februára.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulého ročníka Banskobystric­kej latky!

Banskobystrická latka 2016 v OBRAZOCH
28
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM