Jakub Forgács Iné športy

Na Banskobystrickej latke ďalšie esá. Kto zavíta na populárny výškarský míting?

Organizátori postupne odhaľujú najväčšie hviezdy obľúbenej športovej akcie. Po olympijskom medailistovi sú známe ďalšie dve mená!

Ilustračný obrázok k článku Na Banskobystrickej latke ďalšie esá. Kto zavíta na populárny výškarský míting?
28
Galéria
Zdroj: TASR

Banskobystrická latka, populárny výškarský míting pod strechou, postupne kompletizuje na 8. februára štartovú listinu. Najnovšie sa obohatila ďalšími dvoma esami, k olympijskému medailistovi Erikovi Kynardovi z USA pribudli Bahamčan Donald Thomas a Levern Spencerová zo Sv. Lucie.

Thomas si v tomto roku zlepšil osobný rekord na 237 centimetrov. Majster sveta z roku 2007 sa dostal aj do finále na OH (7. miesto) a halových MS (10.). Na BBL si v roku 2016 na Štiavničkách vyrovnal halový osobný rekord 233 cm, a to hneď v prvom štarte roka. Pre Thomasa to bude už štvrtý štart na BBL, najvyššie bol práve v roku 2016, keď skončil na treťom mieste.

Spencerová, rekordérka ostrova Sv. Lucia v Karibskom mori, by mohla v tomto roku atakovať dva metre. Na halových MS skončila piata a na OH na šiestom mieste, sú to jej najlepšie umiestnenia na vrcholných podujatiach. V hale si v tomto roku vyrovnala osobný a národný rekord 195 cm a v lete skočila 196 cm, keď bola druhá na DL v Paríži. Na Štiavničkách bude po tretí raz, najvyššie skončila vlani štvrtá.

V priloženej fotogalérii si pozrite zábery z tohtoročnej Banskobystric­kej latky!

Foto: ilustračné

Banskobystrická latka 2016 v OBRAZOCH
28
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM