Jakub Forgács Iné športy

Banskobystrická latka láka už v predstihu. Poznáme meno prvej hviezdy

Populárny výškarský míting sa bude konať až o pár mesiacov. Už teraz je však jasné, že pod Urpínom sa bude opäť na čo pozerať!

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrická latka láka už v predstihu. Poznáme meno prvej hviezdy
28
Galéria
Zdroj: TASR

Organizátori 23. ročníka Banskobystrickej latky, populárneho výškarského mítingu, už vo výraznom predstihu formujú účasť so zoznamom najväčších osobností. V stredu 8. februára sa na Štiavničkách objaví Američan Erik Kynard, ktorý si tak vyslúžil prívlastok ‚prvej hviezdy‘.

BBL bude opäť prvé podujatie 2. ročníka Medzinárodnej výškarskej tour. O celkových víťazoch a držiteľoch prémie 5000 USD sa rozhodne na druhom podujatí, Beskydskej laťke v sobotu 11. februára. Prvou potvrdenou hviezdou sa stal Američan Erik Kynard.

Vo svojej premiére na BBL sa pripomenie divákom aj so svojimi doterajšími úspechmi, najmä striebrom na OH 2012 v Londýne. V tomto roku na HMS v Portlande vybojoval bronz a na konci sezóny vyhral celkové hodnotenie Diamantovej ligy, s osobnými rekordmi 237 vonku a 234 v hale. Podľa predstáv mu nevyšli len OH v Riu, kde skončil až šiesty.

Na 23. ročníku BBL sa pokúsia organizátori nadviazať na predchádzajúce dva ročníky BBL. V roku 2015 skočil Katarčan Mutaz Essa Barším ako prvý v histórii pretekov 240 cm a v roku 2016 vynikli v talianskej šou Gianmarco Tamberi a Marco Fassinotti, keď obaja pokorili národný rekord 235 cm.

V priloženej fotogalérii si pozrite zábery z tohtoročnej Banskobystric­kej latky!

Banskobystrická latka 2016 v OBRAZOCH
28
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM