Aktualizované Krimi Správy

Vo výškovej budove v Bystrici bolo rušno: Do taktického cvičenia sa zapojili všetky záchranné zložky

Na cvičení sa zúčastnilo desať posádok ZZS Bratislava, polícia či príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Banskobystrického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Vo výškovej budove v Bystrici bolo rušno: Do taktického cvičenia sa zapojili všetky záchranné zložky
Zdroj: TASR/František Iván

Záchranné zložky v stredu dopoludnia zasahovali v budove generálneho riaditeľstva Slovenskej pošty v Banskej Bystrici. Išlo o taktické cvičenie pod krycím názvom Pošta 2021 a jeho hlavnou úlohou bolo zriadenie riadiaceho štábu na likvidáciu požiaru vo výškovej budove a záchrana osôb s ohniskom požiaru na desiatom a vyššom poschodí. Informovala o tom Darina Schreková zo Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Bratislava s tým, že počas cvičenia si zložky integrovaného záchranného systému precvičili rýchlosť zásahu a vzájomnú súčinnosť.

Požiar vo výške

Námetom cvičenia bol požiar na 16 nadzemnom podlaží, následná evakuácia, vyhľadávanie nezvestných osôb, poskytnutie neodkladnej zdravotnej starostlivosti, doprava vody, evakuácia osôb rôznymi spôsobmi a transport zranených do koncového zariadenia.

„Cieľom podobných cvičení je preveriť činnosť všetkých zasahujúcich účastníkov cvičenia, z nášho pohľadu najmä nasadenie záchranárskych posádok na účel ošetrenia a simulovaného transportu zranených,“ uviedol Ján Šimko, regionálny vedúci záchranár ZZS Bratislava pre región Banskej Bystrice.

Viac o cvičení sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM