Správy

Vládny kabinet rozhodol: Štát uvoľní 6,7 milióna eur na športovú infraštruktúru v Bystrici

Cieľom je najmä vybudovanie novej multifunkčnej športovej haly. Vládny kabinet o tom rozhodol vo štvrtok na výjazdovom rokovaní v obci Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš.

Ilustračný obrázok k článku Vládny kabinet rozhodol: Štát uvoľní 6,7 milióna eur na športovú infraštruktúru v Bystrici
Zdroj: TASR

Štát podporí sumou 6,7 milióna eur projekt novej športovej infraštruktúry mesta Banská Bystrica. Cieľom je najmä vybudovanie novej multifunkčnej športovej haly. Vládny kabinet o tom rozhodol vo štvrtok na výjazdovom rokovaní v obci Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš.

Multifunkčná hala má slúžiť nielen na prípravu profesionálnych a amatérskych športovcov, klubovú činnosť športových klubov a organizovanie športových podujatí, ale tiež na kultúrno-spoločenské podujatia väčšieho rozsahu. V súčasnosti sa už pripravuje štúdia a finalizuje sa proces majetkovo-právneho vyrovnania nehnuteľností.

Finančné prostriedky boli vyčlenené z rozpočtovej kapitoly Všeobecná pokladničná správa. „Samospráva mesta Banská Bystrica je zároveň pripravená znášať nevyhnutné náklady na dofinancovanie samotnej rekonštrukcie zo zdrojov rozpočtu mesta,“ uvádza sa v materiáli.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM