Jakub Forgács Správy

Veľká pocta pre bystrického lekára. Získal ocenenie za dlhodobý prínos pre slovenské zdravotníctvo

Držiteľom Ceny Dávida sa stal lekár Jozef Baláž z bystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre bystrického lekára. Získal ocenenie za dlhodobý prínos pre slovenské zdravotníctvo
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Držiteľom Ceny Dávida sa stal lekár a predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Jozef Baláž. Ocenenie získal za dlhodobý prínos pre slovenské zdravotníctvo. O víťazovi rozhodol celoslovenský Klub predsedov LOZ.

„Je veľmi ťažké a často náročné skĺbiť profesionálnu prácu lekára s predsedníctvom LOZ vo nemocnici. Doktor Baláž to dokázal, šíri dobré meno svojej nemocnice doma i v zahraničí ako gastroenterológ, a dovolím si tvrdiť, že ako zástupca lekárov je rozhodujúcim článkom v stabilizácii personálu v tejto dôležitej nemocnici v srdci Slovenska,“ povedal predseda LOZ Peter Visolajský.

Držiteľmi ceny sa v minulosti stali napríklad Martin Filko, Magdaléna Kovačičová, Peter Blaško a iní. Ako uviedol Visolajský, slovenské nemocnice sú v stave, keď zostávajúci personál nemocníc drží na ich pracoviskách často len entuziazmus jednotlivcov.

Pre zlepšenie slovenského zdravotníctva je potrebné podľa šéfa LOZ ešte veľa práce. „A tu je dôležitý každý jeden z nás – lekár, sestra, pacient, ostatný zdravotnícky personál, ale aj ekonómovia, advokáti a ďalší. Viacerých naprieč týmito profesiami sme odmenili a zviditeľnili našou cenou Dávida, aby ľudia videli, že nádej na zlepšenie existuje. A aby boli inšpiráciou pre ďalších, ktorí, verím, ich budú nasledovať,“ uzavrel.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM