Správy

Lekári z Rooseveltovej nemocnice podporujú jej rekonštrukciu. Toto píšu vo vyhlásení

Vyhlásením reagujú lekári na tvrdenia odporcov obnovy, ktorí za tie peniaze uprednostňujú výstavbu novej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Lekári z Rooseveltovej nemocnice podporujú jej rekonštrukciu. Toto píšu vo vyhlásení
4
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Tridsať prednostov kliník a primárov oddelení Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici zverejnilo v stredu na webovej stránke nemocnice vyhlásenie, v ktorom podporujú rekonštrukciu tohto zdravotníckeho zariadenia. Vláda ešte v januári schválila na tento účel viac než 100 miliónov eur. Vyhlásením reagujú na tvrdenia odporcov obnovy, ktorí za tie peniaze uprednostňujú výstavbu novej nemocnice.

„My, prednostovia a primári Rooseveltovej nemocnice, ktorí sme jej srdcom a garantujeme poskytovanie zdravotnej starostlivosti, vyhlasujeme, že jediným reálnym riešením pre kontinuitu kvality pre Bystričanov, obyvateľov nášho kraja aj pacientov celého Slovenska, je rekonštrukcia našej nemocnice. Je to jediná dosiahnuteľná alternatíva, ktorú nám svojím uznesením garantuje vláda,“ uvádzajú lekári.

Výstavbu novej nemocnice označujú za chiméru. „Ide o víziu súkromníka na súkromnom pozemku s vlastnou ambíciou, ktorá nerešpektuje kontinuitu poskytovania zdravotnej starostlivosti a nezastupuje nás, lekárov nemocnice. Preto sa od akejkoľvek takejto súkromnej aktivity dištancujeme,“ tvrdí sa vo vyhlásení.

Rekonštrukcia nemocnice sa má začať koncom tohto roka a ukončená by mala byť v roku 2023. Uskutoční sa za plnej prevádzky a pacienti by nemali vnímať žiadne obmedzenia.

Podľa riaditeľky Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníkovej projekt obnovy zariadenia počíta s obvodovým plášťom, strechami, výmenou okien i tepelným hospodárstvom vrátane klimatizácie.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM