Jakub Forgács Správy

V ťažkej chvíli sa ľudia zomkli: Do nemocníc v Bystrici nosia rúška aj respirátory

V ťažkých časoch si musíme pomáhať a aj z obyčajných ľudí sa stávajú hrdinovia. Úprimné slová vďaka z bystrických nemocníc hovoria za všetko.

Ilustračný obrázok k článku V ťažkej chvíli sa ľudia zomkli: Do nemocníc v Bystrici nosia rúška aj respirátory
7
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Zložitá situácia a sprísnené hygienicko-epidemiologické opatrenia značne ovplyvnili potrebu a spotrebu osobných ochranných pomôcok u zdravotníckeho personálu aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. „Hoci sa nám priebežne darí ako – tak zásoby ochranných pomôcok dopĺňať, pri vyše 2000 zamestnancoch ich nie je nazvyš,“ píše sa na stránke nemocnice.

Slová vďaky

„Nesmierne vhod nám padne každá jedna pomoc. Ešte viac si vážime, keď táto pomoc príde nezištne,“ spomína sa na stránke.

„Slovami je ťažko opísať vďaku, ktorú v posledných týždňoch pociťujeme za všetku pomoc, podporu a dary, ktoré prichádzajú z rôznych strán.Dostali sme už štíty aj finančnú výpomoc na nákup dezinfekcie. V posledných pár dňoch k našim zásobám pribudli aj rúška a respirátory. Úprimne a zo ❤️ ďakujeme,“ uvádza nemocnica.

Tichí hrdinovia

Podobná situácia je aj v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. „Je neuveriteľné, ako sa ľudia vedia zomknúť, keď je najhoršie. Naše životy sa v posledných týždňoch otočili na ruby, čelíme situácii, aká tu nebola veľmi-veľmi dávno. Napriek tomu, a možno práve preto, sa v ľuďoch niečo pohlo,“ píše sa na facebookovej stránke nemocnice.

„Všimli ste si akí sme v posledných dňoch všímaví? Akí sme starostliví? Ako nám záleží na tých druhých? Ako sa o nich bojíme? My v nemocnici to vnímame veľmi intenzívne,“ spomína sa v príspevku

„Ozývajú sa nám ľudia, ktorí ponúkajú pomoc a podporu. Nie, nie sú to iba naši známi a kamaráti. Sú to ľudia, ktorým záleží na tých druhých. Sú to naši tichí hrdinovia,“ uvádza nemocnica, ktorá sa aj touto cestou chcela poďakovať všetkým, ktorí im pomáhajú prekonať toto neľahké obdobie.

Vďaku smerovali aj súkromnej spoločnosti, ktorá zareagovala na výzvu Pomôž nemocnici a na 3D tlačiarni vyrobila 20 štítov. „Pre našich zdravotníkov tento dar znamená veľkú pomoc, pretože vďaka štítom môžu chrániť seba, ale najmä našich malých pacientov,“ píše detská nemocnica.

V OBRAZOCH: Ľudia sa spojili a pomáhajú bystrickým nemocniciam
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM