Jakub Forgács Krimi

Bystričan to poriadne prepískol: Stačil jeden telefonát o koronavíruse

Tak tomu sa povie nemiestny žart. Bystrickí kriminalisti vyšetrujú nevšedný prípad, ktorý sa začal telefonátom zamestnanca do firmy.

Ilustračný obrázok k článku Bystričan to poriadne prepískol: Stačil jeden telefonát o koronavíruse
Zdroj: pixabay.com

Pár dní dozadu zavolal Banskobystričan do firmy, pre ktorú pracuje, pričom uviedol, že má príznaky nového koronavírusu. Informovali o tom krajskí policajti na svojej facebookovej stránke.

„Tvrdil tiež, že volal aj na infolinku, kde mu mali okrem iného povedať, že bude do 12 hodín testovaný. Vzhľadom na túto informáciu ďalší zamestnanci firmy nenastúpili do práce,“ píšu muži zákona.

Polícia hneď po tom, ako sa informáciu dozvedela, začala preverovať podrobnosti, pričom bolo priamo od oznamovateľa zistené, že si celú informáciu vymyslel. „Aj vzhľadom na vážnu situáciu, ktorou sa zaoberá takmer celý svet, tento muž nahlásil podozrenie z nákazy, a to údajne iba preto, že „mal vypité“ a nechcelo sa mu ísť do práce,“ uviedli policajti.

Podrobnejším preverovaním bolo podľa slov polície zistené, že aj informácia o tom, že kontaktoval infolinku, nebola pravdivá. „Nikto z tamojších zamestnancov o ňom nič nevedel. Fakt je však ten, že bude musieť už čoskoro svoje konanie vysvetľovať vyšetrovateľovi,“ uviedli.

Ako dodali muži zákona, za takéto neuvážené konanie môže byť osoba potrestaná odňatím slobody na jeden rok až päť rokov. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ľudoprázdne ulice Bystrice, život utíchol aj v centre
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM