Jakub Forgács Správy

V hlavnom meste vyrazili do boja s komármi: Aká je však situácia v Bystrici?

Bodanie bzučiaceho hmyzu vie poriadne znepríjemniť prechádzku či výlet s priateľmi. Zaujímali sme sa preto, ako je mesto pripravené na komáre.

Ilustračný obrázok k článku V hlavnom meste vyrazili do boja s komármi: Aká je však situácia v Bystrici?
Zdroj: TASR

V hlavnom meste sa podľa bratislavského magistrátu vyskytuje viac ako tisíc väčších liahnisk a ďalšie stovky až tisíce menších mlák, ktoré poskytujú vhodné podmienky na liahnutie komárov. Mesto preto zasiahlo proti larvám komárov už v ôsmich mestských častiach, a to v Devíne, Devínskej Novej Vsi, Rusovciach, Jarovciach, Rači, Dúbravke, Záhorskej Bystrici a Petržalke. Ako je na tom Banská Bystrica?

Ako pre spravodajský portál Dnes 24 uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, mesto má vyčlenené prostriedky na deratizáciu, dezinsekciu a dezinfekciu všeobecne, nie priamo na komáre. Zatiaľ však podľa jej slov samospráva neprijala žiadne opatrenia na boj s nimi.

„V súčasnosti sme nezaznamenali väčší výskyt komárov, ktorý by sa približoval nežiaducemu stavu, ani na základe vlastného zistenia, a ani na základe podnetov od obyvateľov,“ pokračovala Marhefková, podľa ktorej to však neznamená, že na území mesta sa vôbec nenachádzajú.

Ďalšie aktuálne správy

Mesto podľa jej slov neeviduje lokality s ich zvýšeným výskytom. „Zvýšený výskyt môže byť pri stojatých resp. tečúcich vodách,“ dodala Marhefková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Komáre
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM