Správy

Bystrica chce postaviť nový skatepark: Kde bude zatiaľ dočasný?

Asfaltovú plochu na sídlisku Sásová, ktorú skateri, bikeri a kolobežkári doposiaľ využívali, nariadilo mesto vypratať. Dôvodom je revitalizácia vnútrobloku medzi ulicami Tatranská, Sitnianska a Strážovská.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica chce postaviť nový skatepark: Kde bude zatiaľ dočasný?
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Mesto Banská Bystrica chce vybudovať nový moderný skatepark, nachádzať by sa mal v mestskej časti Majer. Dočasný priestor pre nadšencov extrémnych športov zatiaľ vyčlení na Mičinskej ceste. Uviedol to primátor Ján Nosko.

Dočasné riešenie

Asfaltovú plochu na sídlisku Sásová, ktorú ‚skateri, 'bikeri‘ a kolobežkári doposiaľ využívali, nariadilo mesto vypratať. Dôvodom je revitalizácia vnútrobloku medzi ulicami Tatranská, Sitnianska a Strážovská, ktorý samospráva s pomocou eurofondov rekonštruuje za približne 1,3 milióna eur.

„Zatiaľ máme pre ‚skaterov‘ aj pre hokejbalistov pripravené dočasné riešenie, ktoré chceme realizovať na parkovisku na Mičinskej ceste,“ uviedol Nosko s tým, že samospráva o svojich plánoch so športovcami diskutovala.

„Ak sa vytvorí náhradná plocha pre tieto športy, vnímame to konečne ako krok dopredu,“ povedal Tomáš Hossa z občianskeho združenia (OZ) Extreme. Samospráva ‚skaterom‘ prisľúbila vyasfaltovanie priestoru na parkovisku Mičinská, prispieť tiež chce na materiál, ktorý bude použitý na obnovu starých prekážok. Tie sú podľa OZ v nevyhovujúcom a dezolátnom stave. „Celý areál by mal byť oplotený, mali by pribudnúť lavičky a toalety,“ dodal Hossa.

Ďalšie aktuálne správy

Nové športovisko

Nové moderné športovisko pre ‚skaterov‘ i hokejbalistov chce samospráva vybudovať v mestskej časti Majer.

„Mesto tu vlastní pozemok, ktorý je vhodný na takéto využitie a je mimo obytnej zóny,“ poznamenal Nosko. Dodal tiež, že v rámci projektu budú sledovať aktuálne výzvy, pri ktorých by bolo možné žiadať o finančné prostriedky. Športovisko je ale mesto podľa slov primátora pripravené budovať aj z vlastného rozpočtu.

Víziu vítajú

„Vzhľadom na to, že skateboarding a BMX sú od roku 2020 v zozname olympijských športov, je veľmi smutné, že mladí ľudia z nášho mesta nemajú vôbec žiadne miesto na ich trénovanie. A to napriek tomu, že sú čím ďalej obľúbenejšie,“ poznamenal Hossa s tým, že víziu nového skateparku vítajú a veria, že projekt neostane zabudnutý.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť plochu na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici, ktorú doposiaľ využívali skateri, bikeri a kolobežkári, no pre revietalizáciu vnútrobloku musia priestor vypratať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Mesto Banská Bystrica chce postaviť nový skatepark
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM