Jakub Forgács Rôzne Správy

V Bystrici môžete získať jedinečnú bankovku: Dodržať však treba nasledovné pokyny

Do dejín Druhej svetovej vojny i oslobodenia Slovenska sa zapísal ikonický tank T-34. Teraz ho môžete mať na suvenrovej eurobankovke.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici môžete získať jedinečnú bankovku: Dodržať však treba nasledovné pokyny
2
Galéria
Zdroj: Múzeum SNP

V tomto roku sme si 8. mája pripomenuli koniec Druhej svetovej vojny v Európe a zároveň aj 75. výročie oslobodenia našej krajiny. Na Slovensku vtedy prebiehali urputné oslobodzovacie boje, ktoré si vyžiadali veľa životov vojakov i civilného obyvateľstva. Pripomínajú nám ich pamätníky aj slávna bojová technika, ktorá bola nasadená na našom území.

„Do dejín Druhej svetovej vojny i oslobodenia Slovenska sa zapísal ikonický tank T-34,“ uvádza Múzeum SNP na svojej facebookovej stránke.

Práve ten sa stal motívom v poradí už štvrtej série suvenírových bankoviek Múzea SNP. „Zberatelia si môžu suvenírovú bankovku zakúpiť od piatka, 17. júla 2020 od 09:00 do 18:00 v priestore bývalej „Čižmárskej bašty“ v areáli Pamätníka SNP v Banskej Bystrici. Náklad série je 15 000 ks a cena jednej bankovky je 2€. Prípadný dopredaj bude prebiehať v nasledujúce dni v priestore Pamätníka SNP,“ píše sa na stránke

Pokyny usporiadateľa:

  1. Dodržiavanie platných hygienických opatrení vydaných v súvislosti s ochorením COVID-19. (predaj len s rúškom a po dezinfekcii rúk / dodržiavanie 2 metrových rozostupov v rade / všetky platné opatrenia na: https://korona.gov.sk/
  2. Obmedzenie predaja:
  • čísla 00101 – 02050 – 3ks / osoba
  • čísla 02051 – 12000 – 50 ks / osoba
  • výročná séria, čísla 12001 – 15000 – 2 ks / osoba (len bankomat)
  1. Pri predaji nebude možné vyberať jednotlivé čísla
Tank T-34 je motívom v poradí už štvrtej série suvenírových bankoviek Múzea SNP
2
Galéria
Zdroj: Múzeum SNP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM