Jakub Forgács Správy

Užitočný ŤAHÁK pre Bystričanov: Kedy vám v roku 2023 odvezú NADROZMERNÝ či BIOODPAD?

Urobte si radšej prehľad v predstihu. Prinášame vám harmonogramy zberov odpadu na rok 2023.

Ilustračný obrázok k článku Užitočný ŤAHÁK pre Bystričanov: Kedy vám v roku 2023 odvezú NADROZMERNÝ či BIOODPAD?
2
Galéria

Mesto Banská Bystrica dáva obyvateľom do pozornosti nové termíny zberu nadrozmerného odpadu v meste, ako aj biologicky rozložiteľného odpadu od rodinných domov v roku 2023. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

Kam s nábytkom?

Nadrozmerný odpad, medzi ktorý patria dvere, staré okná, nepotrebný nábytok, nádoby, koberce, sanitárne vybavenie, plechové rúry a pod., nie je z dôvodu veľkých rozmerov možné uložiť do klasických zberných nádob.

Umiestniť ho môžete v predvečer určeného termínu zberu ku klasickým zberným nádobám na zmesový komunálny odpad. ???? Presné termíny nájdete v priloženej fotogalérii

Ak sa budete potrebovať zbaviť objemného odpadu mimo termín zberu, využite celoročnú možnosť jeho bezodplatného odovzdania v Zbernom dvore v Radvani na Zvolenskej ceste.

Zber bioodpadu

Biologicky rozložiteľný odpad tvoria konáre, tráva či lístie zo záhrad, ale aj kuchynský odpad, ako sú zvyšky z ovocia a zeleniny, jedál a potravín z domácnosti, pečiva a obilnín. Zabezpečenie triedeného zberu je dôležité najmä kvôli zníženiu množstva ukladaného odpadu na skládke a súčasne aj tvorby skleníkového plynu.

Za ekologicky vhodné nakladanie s biologicky rozložiteľným odpadom sa považuje jeho kompostovanie. Ak je to možné a účelné, prednostne využite túto formu.

Termíny zberu tohto druhu odpadu nájdete tiež v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Harmonogram zberu odpadu
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM