Kultúra

Univerzitná noc literatúry v Bystrici sa blíži. Bude v znamení stého výročia Československa

Tradične nebude chýbať detské stanovište či detský kútik a možnosť zakúpiť si nielen čítané knihy za zvýhodnené ceny.

Ilustračný obrázok k článku Univerzitná noc literatúry v Bystrici sa blíži. Bude v znamení stého výročia Československa
3
Galéria
Zdroj: UMB

Už šiesty ročník Univerzitnej noci literatúry (UNL) sa uskutoční 16. apríla 2019 od 17:30 na pôde Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Sériou verejných čítaní sa pripomenie jubilejné sté výročie vzniku Československa, preto tohtoročnú knižnú sedmičku tvoria slovenskí a českí autori a autorky, vydaní v roku 2018. Informovali o tom členky tímu UNL Júlia Dziaková, Eva Kovaličková a Ema Kušnierová.

V roli čítajúcich sa predstavia manželia Handzušovci, redaktorka Veronika Homolová Tóthová, lekárka bez hraníc MUDr. Eva Kušíková, hispanista doc. Jiří Chalupa, herečka Bábkového divadla na Rázcestí Mariana Mackurová, klaunka Červeného nosa Markéta Dulavová, moderátor Marek Polo Polomský. Tradične nebude chýbať detské stanovište či detský kútik a možnosť zakúpiť si nielen čítané knihy za zvýhodnené ceny.

Stačí prísť a vybrať si ktorékoľvek zo siedmich stanovíšť. Orientovať sa vám pomôže dobrovoľnícky tím, ale aj literárny pas, ktorý dostanete na svojom prvom stanovišti. Každé čítanie trvá 15 minút a po nich nasleduje 15 minút na presun na ďalšie stanovište. Ak absolvujete všetky čítania, môžete sa zapojiť do tomboly počas afterparty, ktorá sa začína o 21:00.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulého ročníka Univerzitnej noci literatúry!

V OBRAZOCH: Univerzitná noc literatúry 2018
3
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM