Správy

Úctyhodný výkon bystrickej seniorky: Hoci má už 102 rokov, spievať nezabudla

Na oslave Zariadenie pre seniorov Jeseň v Banskej Bystrici pre seniorov spievala aj 102-ročná klientka.

Ilustračný obrázok k článku Úctyhodný výkon bystrickej seniorky: Hoci má už 102 rokov, spievať nezabudla
3
Galéria

Zariadenie pre seniorov Jeseň v Banskej Bystrici oslavuje 25. výročie svojho založenia. Súčasťou pondelkového programu osláv bolo aj vystúpenie 102-ročnej pani Márie Longauerovej, bývalej opernej speváčky či uvedenie nového loga inštitúcie.

Pre desiatky klientov

Zariadenie bolo otvorené na sídlisku Fončorda 24. októbra 1997 ako Penzión Jeseň, ktorý sa postupne pretransformoval na zariadenie pre seniorov, poskytujúce sociálne služby obyvateľom Banskej Bystrice a okolia.

Služby poskytuje pobytovou formou i v podporovanom bývaní. Má kapacitu 81 klientov. „Naším dlhodobým cieľom je v rámci komunity poskytovať nielen sociálne služby, ale ako nadprácu brať na zreteľ aj intelektuálny rozvoj, respektíve stabilizovanie a zmiernenie zdravotných komplikácií a diagnóz našich klientov. Rovnako dôležité je vytvoriť pre nich príjemné prostredie a poskytovať im určitý štandard v našom zariadení,“ uviedla vedúca zariadenia Ivana Konôpková.

Pribudne záhrada

Samospráva sa snaží zariadenie pravidelne modernizovať, či už novším vybavením izieb, alebo technológiou, ktorá je nápomocná opatrovateľkám pri manipulácii s klientmi. Počas budúceho roka sa začne s realizáciou projektu vybudovania oddychovej záhrady Magnólia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zariadenie pre seniorov Jeseň v Banskej Bystrici funguje už 25 rokov
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM