Jakub Forgács Kultúra

Týždeň prinesie pestrý program: Do Bystrice prídu Martin Jakubec aj Miro Jaroš

V najbližších dňoch sa môžeme tešiť na podujatia pre všetky vekové kategórie. Zažijeme Vianočnú Šláger Parádu aj turné Mira Jaroša.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň prinesie pestrý program: Do Bystrice prídu Martin Jakubec aj Miro Jaroš
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

VIANOČNÉ TRHY

Námestie SNP

Bystričania sa môžu tešiť na obľúbené trhy. Ako prvé sa v centre otvorili stánky s občerstvením, punčom, vareným vínkom, klobáskami či lokšami.

UNIVERZITNÝ PUNČ

10. decembra o 13:00, stánok pred Radnicou

Punč vám načapujú zástupcovia jednotlivých fakúlt a vedenia UMB. Od 19:00 bude spoločnosť v stánku robiť vedeniu univerzity aj pán primár Pavel Bician a zástupcovia Svetielka nádeje. Aj tento rok celý výťažok z predaja poputuje práve deťom a rodinám, ktoré podporuje Svetielko nádeje.

MIKULÁŠ V RADVANI

10. decembra o 17:00, jedáleň ZŠ a MŠ Radvanská

Pripravený bude bohatý program, vianočný punč, tvorivé dielne aj vystúpenia. Pre všetkz dobré deti Mikuláš pripravil balíčky.

KRST KNIHY GENERÁCIE NULA

10. decembra o 17:30, Klub HaD

Kniha Okrôchaný topier je výberom tvorby členov bystrického literárneho zoskupenia Generácia NULA. Toto literárne zoskupenie už od roku 2011 usporadúva v Banskej Bystrici, ale aj v iným mestách literárno – hudobné večery pod názvom Večer NULA a väčšina jeho členov patrí k etablovaným spisovateľom v rámci Slovenska.

SLOVENSKO SPIEVA KOLEDY

11. decembra o 18:00, Námestie SNP

V jeden, deň, jednu hodinu spoločne na celom Slovensku, aj tento rok sa stretnú ľudia spolu v jeden konkrétny čas na rôznych miestach našej krajiny a zaspievajú si spolu päť známych vianočných kolied, aby aj takýmto spôsobom oslávili príchod Vianoc. Spievať sa budú koledy: Dobrá novina, šťastná hodina, Ó chýr preblahý, Búvaj dieťa krásne, Narodil sa Kristus Pán a Tichá noc.

ARS POETICA NEOSOLIENSIS

12. decembra o 17:00, Radnica – Cikkerova sieň

Milovníci poézie si opäť prídu na svoje. V Bystrici sa uskutoční už 9. ročník podujatia Ars Poetica Neosoliensis.

BYSTRICKÁ HODINKA

12. decembra o 18:00, Národný dom

Známy slovenský architekt, dizajnér a etnograf Dušan Samuel Jurkovič sa podpísal pod mnohé výnimočné stavby na Slovensku. Decembrová Bystrická hodinka odhalí tajomstvá Jurkovičovej stavby vo Zvolene. Zanechal tam stopu v podobe rozsiahleho obytného domu so štyrmi trojposchodovými krídlam.

VIANOČNÁ ŠLÁGER PARÁDA

12. decembra o 18:00, Aula SZU

Hudobno-zábavný program v podaní interpretov TV Šláger. Program plný zábavy, vtipov, hovoreného slova a výberu najkrajších ľudových piesní pre jubilantov. Predstavia sa skupina Progres, Martin Jakubec aj Božanka.

SRDCE NA DLANI 2019

12. decembra o 17:00, Radnica – Cikkerova sieň

Snahou Centra dobrovoľníctva je už trinástym rokom spolu s vami vyzdvihnúť a oceniť ľudí z celého Banskobystrického kraja, ktorých dobrovoľná práca je výnimočná, vysoko prospešná, a ktorí sú inšpiratívnym príkladom aj pre ostatných.

VIANOČNÉ TURNÉ MIRA JAROŠA

13. decembra o 17:00, Aula SZU

Po vypredanom minuloročnom turné sa Miro s kapelou opäť vracajú na pódia s vianočným programom. Koncertný program trvá približne hodinu a je určený všetkým milovníkom Vianoc a deťom od troch rokov, ktoré dobre znášajú hlasnú hudbu.

VIANOČNÁ JANAIS

14. decembra o 17:00, Námestie SNP

Úspešný hudobný projekt slovenskej speváčky Janais zavíta do desiatok slovenských miest aj tento rok. Fanúšikom sa predstaví na námestiach, v kostoloch, ale aj v kultúrnych domoch od Sniny až po Bratislavu. Neobíde ani Bystricu.

DECEMBROVÉ POTULKY MESTOM – VIANOČNÉ ROZJÍMANIE

15. decembra o 14:00, Kostol Narodenia Panny Márie na Hôrke

Príďte si spríjemniť decembrové popoludnie, započúvať sa do organovej hudby a oddýchnuť si od predvianočného zhonu. Decembrovými potulkami vás prevedú: Branislav Stančík, huslistka Miriam Minková, sopranistka Kristína Suchá a organista Matúš Kucbel.

SZIDI TOBIAS & BAND – VIANOČNÉ TURNÉ 2019

15. decembra o 18:00, Aula SZU

Vianočné turné Szidi Tobias & Band – „Muzika do neba, do uší“ prináša sériu koncertov, na ktorých zaznejú skladby z predchádzajúcich albumov, ale aj novšie skladby, ako sú Dije, Okná dokorán, Já vím a mnohé iné.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z tohtoročných vianočných trhov v Bystrici!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Vianočné trhy v Bystrici už aj so stánkami remeselníkov
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM