Jakub Forgács Kultúra

Tretí novembrový víkend v Bystrici? Na svoje si prídu deti aj fanúšikovia hokeja

Doma sa sedieť neoplatí, v Bystrici budú počas víkendu na programe atraktívne podujatia. Prídu Hanička a Murko a dočkáme sa aj pohronského derby.

Ilustračný obrázok k článku Tretí novembrový víkend v Bystrici? Na svoje si prídu deti aj fanúšikovia hokeja
33
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

ČÍRA RADOSŤ

15. novembra o 19:00 a 16. novembra o 16:00, Divadlo Štúdio tanca

Predstavenie Číra radosť je založené najmä na forme tvorivej energie, ktorá si cestu našla sama, nevyspytateľne ako radosť sama. Hravou formou pre detského i dospelého diváka, predstaví choreografiu, ktorá vás prenesie do sveta kde je všetko možné, kde sa radosť povznesie nad všetko ostatné, kde si sami poskladáte svoj svet tak, ako vás baví.

NESMRTEĽNÝ TANEČNÍK

15. novembra o 17:00, Športová hala Štiavničky

Dielo, ktoré je plné bravúrnych tanečných výkonov, neuveriteľnej energie a nádhernej muziky plnej emócií. Predstavenie je tiež oslavou folklóru a zároveň poctou Jurajovi Kubánkovi, tejto žijúcej choreografickej legende.

DANA DINKOVÁ: NEMÉ TVÁRE / VÝKRIKY DO TICHA

15. novembra o 19:00, Štátna opera

Dielo Dany Dinkovej Nemé tváre / Výkriky do ticha je príbehom o šikanovaní – virtuálnom i fyzickom. Prostredníctvom pohľadu do života mladých ľudí inscenácia rieši vážny spoločenský problém násilia, ktoré je často nenápadne, no deštruktívne prítomné v školách či rodinách.

LEN SI POSPI MILÁČIK

15. novembra o 19:00, Aula Beliana UMB

Elegantná dobová komédia z prelomu 19. a 20 storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul „Finta na bokovky“. Jej slávny autor je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik zašmodrchávania zápletky.

GEORGES FEYDEAU: LEN SI POSPI MILÁČIK I FINTA PÁNA RIBADLERA

15. novembra o 19:00, Aula Beliana

Elegantná dobová komédia z prelomu 19. a 20 storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul “Finta na bokovky”. Jej slávny autor je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik zašmodrchávania zápletky.

6. STAND UP COMEDY 18+

15. novembra o 19:00, Club Café Family – detská herňa

Máte radi zábavu a príjemné prostredie? Radi sa smejete? Uprednostňujete komornejšiu-klubovú atmosféru? Tak sa príďte zabaviť na prvú Stand Up Comedy Show v Club Café Family.

RETRO PÁRTY

15. novembra o 20:00, Kultúrny dom Šalková

Už o pár dní oslávime 30. výročie Nežnej revolúcie. A ako to osláviť čo najlepšie? No predsa poriadnou retro zábavou spolu so skvelou oldies hudbou a výbornou náladou.

KARPINA, REVOLTAGE

15. novembra o 20:00, Klub 77

Známa slovenská kapela odohrá špeciálny klubový koncert. Odznejú staré osvedčené hity ako – Palo Lászlo, Nekromanca, Prievidza… Fanúšikovia sa však môžu tešiť aj na tohtoročnú novinku, pieseň Biomatky, ku ktorej natočila aj videoklip. Ku koncertu bude patriť pyrotechnická a kostýmová show.

SEMATAM TOUR 2019

16. novembra, Urban Spot

Nenechajte si ujsť mladú funky krv v podobe skupiny Sematam na ich turné. V Bystrici sa kapela predstaví spolu so skupinami Smola a Hrušky a Chilli Fellaz.

ATOPIC

16. novembra o 20:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Ideou súčasného tanečného predstavenia je téma atopic vo vzťahu k sebe samému a ovplyvňovanie psychického stavu na základe diagnózy “atopický exém”.

VÝROČIE NEŽNEJ REVOLÚCIE V BANSKEJ BYSTRICI

17. novembra o 16:00, Námestie SNP

V nedeľu sa na Námestí SNP uskutoční stretnutie slobodných ľudí spojené s hudobnými vystúpeniami a zaujímavou videoprojekciou pod názvom Kľúčová je sloboda! Zídu sa tu občania, osobnosti Novembra a ich mladí nástupcovia z radov študentov, ktorí si odovzdajú pomyselné kľúče k slobode.

HANIČKA A MURKO – KONCERTNÉ TURNÉ JESEŇ 2019

17. novembra o 16:00, Aula SZU

Malá speváčka Hanička a jej kocúrik Murko sú obľúbené bábky. Deti ich poznajú z YouTube, z Detskej televízie RiK, z CD a DVD, ale aj zo živých koncertov.

HC '05 iCLINIC BB – HKM ZVOLEN

17. novembra o 16:00, Zimný štadión

Na bystrickom zimáku sa fanúšikovia dočkajú „revolučného“ pohronského derby. Barani proti Zvolenčanom vykorčuľujú presne 17. novembra.

Pozrite si v priloženej fotogalérii jesenné zábery z Bystrice a okolia od našich čitateľov!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Takto čitatelia zvečnili jeseň v Banskej Bystrici a okolí
33
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM