Jakub Forgács Správy

Tréning na unikátnej konštrukcii aj hry pre deti: Aký bude Európsky týždeň športu v Bystrici?

Keďže koronavírusové obdobie neumožňuje organizovať projekty v rozsahu ako po minulé roky, Oddelenie športu bude mapovať, ako v súčasných podmienkach trénujú bystrické športové kluby.

Ilustračný obrázok k článku Tréning na unikátnej konštrukcii aj hry pre deti: Aký bude Európsky týždeň športu v Bystrici?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Európsky týždeň športu je iniciatíva Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity obyvateľov, do ktorej sa každoročne zapája aj mesto Banská Bystrica. Napriek súčasnej epidemiologickej situácii, samospráva aj počas aktuálneho šiesteho ročníka organizuje a participuje na aktivitách v oblasti športu pre všetkých. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Tréning na unikátnej konštrukcii

Keďže koronavírusové obdobie neumožňuje organizovať projekty v rozsahu ako po minulé roky, Oddelenie športu MsÚ bude v dňoch od 23. do 30. septembra 2020 mapovať, ako v súčasných podmienkach trénujú banskobystrické športové kluby.

Zároveň predstaví športové aktivity parkouristov, ktorí využívajú na tréning s vlastným telom (workout, parkour, crossfit) prenosnú konštrukciu Flowpark. Záujemcovia majú v prípade priaznivého počasia jedinečnú možnosť vyskúšať si vo štvrtok základné parkourové techniky a cvičenia pod vedením banskobystrických parkouristov. Viac sa dočítate TU!

„Počas Európskeho týždňa športu chceme priblížiť aj aktivity pre najmenších na obnovenom ihrisku na Severnej ulici, kde kreatívny povrch nafarbených ciest, skákacích a iných hier, pomáha k uvedomelému správaniu sa detí na cestných komunikáciách, zábave a rozvoju detskej motoriky. Uvedené projekty boli zrealizované vďaka finančným prostriedkom z participatívneho rozpočtu mesta,“ približuje Dana Cibuľková, vedúca Oddelenia športu MsÚ.

V hre aj vecné ceny

Keďže situácia nedovoľuje zapojiť do kampane čo najvyšší počet športujúcich, počas tohto týždňa môžu Banskobystričania pridávať svoje fotografie pri obľúbenej športovej aktivite na facebookový profil Banská Bystrica – Európske mesto športu 2017. „Traja držitelia fotografií s najvyšším počtom lajkov budú odmenení vecnými cenami,“ dodala Marhefková.

Počas ETŠ sa v našom meste uskutoční aj prvé kolo Žiackej chodeckej ligy (24.9.2020). Záver Európskeho týždňa športu 2020 bude patriť poďakovaniu Najlepším športovcom mesta Banská Bystrica za rok 2019.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj to, ako v bystrici vyrástla špeciálna konštrukcia na cvičenie – Flowpark!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Takto v Bystrici vyrástol Flowpark
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM