Jakub Forgács Správy

V Bystrici čoskoro vyrastie nová pešia zóna: Priamo na frekventovanej ulici

Príďte si užiť frekventovanú ulicu bez áut! Budú na vás čakať rôzne atrakcie či občerstvenie, ale aj anketa o tom, aké ulice vlastne v meste jeho obyvatelia chcú.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici čoskoro vyrastie nová pešia zóna: Priamo na frekventovanej ulici
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V utorok vyvrcholí Európsky týždeň mobility tradičným Dňom bez áut. „Tak ako v tisíckach miest po celej Európe aj v Banskej Bystrici upozorníme na jeho hlavnú myšlienku – že mesto má patriť predovšetkým chodcom, cyklistom a užívateľom verejnej dopravy, a až na poslednom mieste autám?“ uvádza to Občianska cykloiniciatíva (OCI BB) na svojej facebookovej stránke.

„S Mestom Banská Bystrica a množstvom aktívnych organizácií vytvoríme na 8 hodín pred OC Point PEŠIU ZÓNU, o ktorej sa v Bystrici tak dlho hovorí,“ píše OCI BB.

„Sme presvedčení, že „krepá križovatka na Huštáku“ by mohla byť prívetivejšia a bezpečnejšia hlavne pre chodcov a cyklistov, ktorí tam skrátka dominujú. Ak chce byť Bystrica moderným mestom, tento priestor sa musí vrátiť „do rúk ľuďom“. Príďte si spolu s nami užiť túto frekventovanú ulicu bez áut! Budú na vás čakať rôzne atrakcie či občerstvenie, ale aj anketa o tom, aké ulice vlastne v meste jeho obyvatelia chcú. Šanca získať malý darček je vysoká,“ dodáva OCI BB.

Na dopravnom ihrisku si vyskúšate jazdu zručnosti, tešiť sa môžete na herné konzoly v relax zóne, v zelenej zóne si vyskúšate rôzne druhy bicyklov, triximobil a chýbať nebude ani ich servis či súťažný kvíz.

Pripravené budú aj videoprojekcie o negatívnych dopadoch motorovej dopravy na ovzdušie, športové aktivity v zóne pred ESC, občerstvenie, ale aj anketa o mobilite v meste či tombola.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM