Jakub Forgács Správy

Toto je realita z centra Bystrice: Desiatky ľudí na kope a mnohí bez rúšok, FOTO

Keď sa prejdete centrom Bystrice, pandémiu koronavírusu to veru veľmi nepripomína. Ani mnohí ľudia si očividne z aktuálnej situácie nerobia ťažkú hlavu.

Ilustračný obrázok k článku Toto je realita z centra Bystrice: Desiatky ľudí na kope a mnohí bez rúšok, FOTO
3
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulé roky sa v tomto čase ľudia vo veľkom stretávali v centre Banskej Bystrice. Obľúbené vianočné trhy boli v plnom prúde a ľudia tak v stánkoch na Námestí SNP mohli nájsť tradičné dobroty, ale aj výrobky remeselníkov, ktoré k najkrajším sviatkom roka neodmysliteľne patria.

Na kope a bez rúšok

Aktuálne je však situácia diametrálne odlišná. Namiesto stánkov „zdobia“ centrum Bystrice zimné terasy a ľudia sú povinní dodržiavať opatrenia, súvisiace s pandémiou koronavírusu.

Napriek tomu, centrum Bystrice počas víkendu rozhodne nezívalo prázdnotou. Čo je však prekvapivé, našli sa aj miesta, kde sa pri čakaní na punč či varené vínko na jednej kope stretli aj desiatky ľudí, ktorí mali počas popíjania a rozhovorov rúška dole.

Aký je váš názor?

Paradoxné je, že keď sme v piatok vydali správu o dlhom rade ľudí, čakajúcich s rúškami a rozostupmi na otestovanie na parkovisku Mičinská, pod článkom mnohí písali, že riziko nákazy je vysoké práve tu.

Čo si o tom myslíte vy? Je podľa vás rizikovejšie čakanie v rade na otestovanie alebo takéto popíjanie na námestí? Vyjadriť sa môžete v ankete pod článkom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Kde je podľa vás väčšie riziko nákazy koronavírusom?

V OBRAZOCH: Takto vyzerá pandémia? Ľudia v centre Bystrice popíjajú na kope
3
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM