Správy

Tomu sa povie poriadny balík: Štát vyčlenil na podujatie EYOF 17,2 milióna eur

Na EYOF 2022 sa má stretnúť športujúca mládež od 14 do 18 rokov. Na čo všetko majú byť použité milióny od vlády?

Ilustračný obrázok k článku Tomu sa povie poriadny balík: Štát vyčlenil na podujatie EYOF 17,2 milióna eur
Zdroj: TASR

Štát vyčlenil na podujatie Európsky olympijský festival mládeže (EYOF 2022) sumu 17,2 milióna eur, ktorá má slúžiť na organizáciu podujatia, ale aj na vybudovanie športovej infraštruktúry či opravu existujúcej infraštruktúry. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Kašper (Sme rodina).

Na štadión aj plaváreň

Podujatie sa má konať 24. až 30. júla 2022 v bansko­bystrickom regióne.

Financie majú slúžiť podľa Kašpera napríklad na opravu zimného štadióna v Banskej Bystrici, na ktorú poputuje 3,35 milióna eur. Okrem toho sa využijú na opravu športovej haly v Detve i na Štiavničkách či plavárne v Banskej Bystrici alebo na materiálne zabezpečenie športovej haly v Slovenskej Ľupči.

Takmer 4-tisíc športovcov

Poslanci ešte v októbri vykonali poslanecký prieskum, aby skontrolovali pripravenosť a financovanie podujatia. Chcú v tom pokračovať aj naďalej. „Bude aj naďalej nutná spolupráca nielen s ministerstvom financií, školstva, ale aj Slovenským olympijským a športovým výborom, neziskovou organizáciou EYOF a samosprávami,“ skonštatovala poslankyňa Mária Šofranko (OĽANO).

Na EYOF 2022 sa má stretnúť športujúca mládež od 14 do 18 rokov. Podľa Kašpera bude mať organizovanie podujatia pozitívny vplyv na celý región i v oblasti rozvoja cestovného ruchu. Na podujatie má prísť takmer 4-tisíc športovcov z 50 krajín Európy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Predstavili logo EYOF 2021 v Banskej Bystrici
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM