Správy

Veľká injekcia pre šport v Bystrici a okolí: Na čo sa použije 900-tisíc od vlády?

Vďaka dotácii od vlády sa dobudujú aj športoviská, ktoré budú o dva roky dejiskom prestížneho medzinárodného podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Veľká injekcia pre šport v Bystrici a okolí: Na čo sa použije 900-tisíc od vlády?
Zdroj: TASR

Suma 900-tisíc eur na podporu športu smeruje do Banskej Bystrice i okolia. Rozhodla o tom vláda, ktorá v stredu schválila dotáciu na podporu športu v Banskobystrickom samosprávnom kraji. Krajské mesto sa v júli 2022 stane dejiskom Európskeho olympijského festivalu mládeže a bude hostiť stovky mladých športovcov vo veku 14 až 18 rokov.

„Podpora športu a budovanie športovej infraštruktúry sú pre nás jednou z priorít regionálneho rozvoja. Aj v čase pandémie sa ukazuje, aký významný vplyv majú športové aktivity na zdravie populácie a zmysluplné využitie voľného času mládeže. A v neposlednom rade je naším cieľom vytvárať kvalitné zázemie pre budúcich športových reprezentantov, ktorí budú šíriť dobré meno Slovenska vo svete,“ konštatovala vicepremiérka a ministerka regionálneho rozvoja Veronika Remišová (Za ľudí), ktorá návrh predložila.

Kam poputujú státisíce?

Zo schválenej dotácie sa za sumu 200-tisíc eur má dobudovať a vybaviť areál tréningového plaveckého bazéna, areál pre triatlon a gymnastiku. Na rekonštrukciu športovej haly v Detve pôjde 550-tisíc eur a vybudovanie a inštalácia klimatizácie v športovej hale Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica počíta so sumou 125-tisíc eur. Vybavenie športovej haly v Slovenskej Ľupči by malo vyjsť zhruba na 25-tisíc eur.

„Verím, že vďaka tejto dotácii sa podarí dobudovať a dostatočne vybaviť športoviská, ktoré budú o dva roky dejiskom prestížneho medzinárodného podujatia,“ dodala vicepremiérka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM