Jakub Forgács Správy Samospráva

Mesto vyhlásilo výberové konanie: Hľadá hlavného architekta Bystrice

Odborník bude okrem iných činností riadiť a kontrolovať územný rozvoj mesta. Aké sú požiadavky na uchádzačov?

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyhlásilo výberové konanie: Hľadá hlavného architekta Bystrice
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Územné plánovanie, urbanizmus, architektúra a manažérske schopnosti. To sú hlavné atribúty, ktoré by mal mať vedúci odboru územného plánovania a architekta mesta. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Čo musí spĺňať

„Banská Bystrica v týchto dňoch vyhlásila výberové konanie na odborníka, ktorý bude okrem iných činností riadiť a kontrolovať územný rozvoj mesta,“ uviedla.

Uchádzač musí spĺňať niekoľko kritérií – mať vysokoškolské vzdelanie II. stupňa v odbore územné plánovanie, urbanizmus, architektúra, disponovať autorizačným osvedčením SKA, a výhodou je aj odborná spôsobilosť na obstarávanie územnoplánovacej dokumentácie a územnoplánovacích podkladov.

Hlavný architekt mesta riadi činnosť odboru, je odborný garant pre oblasť územného plánovania, urbanizmu a architektúry mesta. Zároveň stanovuje stratégiu a politiku činnosti oddelenia územného plánu a oddelenie územného rozvoja mesta a architektúry, ktoré sú pod odbor začlenené. Novoprijatý uchádzač bude kontrolovať proces obstarávania územnoplánovacej dokumentácie a územnoplánovacích podkladov, koordinovať rozvoj dopravného systému mesta, aktívne sa podieľať na tvorbe územnoplánovacích dokumentov a pod.

Do 16. decembra

Žiadosti o prijatie do pracovného pomeru je podľa slov Marhefkovej potrebné doručiť do 16. decembra do 15.00 hod. osobne alebo poštou na adresu: Mestský úrad Banská Bystrica, Československej armády 26, 974 01 Banská Bystrica.

Podrobnejšie info nájdu uchádzači na stránke mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM