Jakub Forgács Správy

Na svoje si prídu nielen deti a workouteri: V Bystrici vyrástlo nové ihrisko, FOTO

Bystričania dostali úplne nové fitness-workoutové ihrisko. Vďaka svojej univerzálnosti ho môžu využívať celé rodiny.

Ilustračný obrázok k článku Na svoje si prídu nielen deti a workouteri: V Bystrici vyrástlo nové ihrisko, FOTO
5
Galéria

Koncom novembra vzniklo na Mládežníckej ulici nové fitness-workoutové ihrisko. Informovali o tom Záhradnícke a rekreačné služby mesta (ZAaRES) mesta Banská Bystrica na svojej facebookovej stránke. Hradené bolo z niekoľkých zdrojov.

„Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s a nadácia Veolia Slovensko dala na výstavbu ihriska 15-tisíc eur a mesto ďalších 10-tisíc eur, pričom 5-tisíc išlo priamo z rozpočtu a 5-tisíc z výboru mestskej časti,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 mestská poslankyňa Hana Kasová, ktorá je zároveň architektkou.

Podľa vôle ľudí

Sama projekt iniciovala a vypracovala aj projektovú dokumentáciu na stavebné konanie, a to bez nároku na honorár. O návrh ihriska sa podľa jej slov postaral spomínaná spoločnosť. Najprv sa však myslelo na to, čo si na tomto mieste želajú obyvatelia.

„Prebehla anketa medzi ľuďmi, ktorej výsledkom bolo, že chcú fitness prvky. Keďže to však dopadlo veľmi tesne a ide o veľkú plochu, rozhodli sme sa, že spravíme aj workout a ihrisko sme doplnili tiež o opičiu dráhu pre deti,“ pokračovala Kasová so slovami, že finálne ihrisko je tak výsledkom spoločného rozmýšľania viacerých obyvateľov.

Pribudnú cyklostojany aj lavičky

„Pri realizácii pomáhal aj ZAaRES, do ktorého správy bude ihrisko následne patriť,“ píše sa na stránke ZAaRES-u s tým, že ihrisko už môže verejnosť využívať.

„Na jar tu pribudnú ešte stojany na bicykle a lavičky,“ dodáva ZAaRES.

Zábery nového ihriska na Fončorde si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Nové fitness-workoutové ihrisko na Fončorde
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM