Jakub Forgács Hokej

SZĽH vydal prekvapivé rozhodnutie: Bystrickí hokejisti bez majstrovského titulu

Rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja bystrický klub akceptuje. Takto znie jeho stanovisko...

Ilustračný obrázok k článku SZĽH vydal prekvapivé rozhodnutie: Bystrickí hokejisti bez majstrovského titulu
Zdroj: TASR

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) svojím rozhodnutím prostredníctvom riadiaceho orgánu Tipsport ligy – ligovej rady, dňa 12.3. 2020 udelil titul majstra SR v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica. Nakoniec sa však z neho tešiť nemôže.

„SZĽH rozhodnutím svojho výkonného výboru dňa 31.3.2020 zrušil rozhodnutie ligovej rady z čoho vyplýva, že nebudeme držiteľmi titulu za túto sezónu,“ uviedol bystrický klub na svojej webovej stránke.

„Rozhodnutie akceptujeme a sme radi, že ukončilo traumatizáciu najmä športovej verejnosti, vyvolanú svojím prvým rozhodnutím. Rýchla, okamžitá a pohotová reakcia výkonného výboru SZĽH zabránila znevažovaniu mena nášho klubu a vytváraniu dojmu, že sme si titul pridelili sami,“ píše sa v stanovisku klubu.

„Faktom však ostáva, že sme trojnásobní majstri SR v ľadovom hokeji. Počas tejto predčasne ukončenej sezóny sme do toho dali všetko a môžeme len skonštatovať – VYHRALI SME ČO SA DALO! Vyššia moc rozhodla, že sme nemohli vyhrať všetko, čo sme chceli,“ uvádza klub.

„Ďakujeme fanúšikom a partnerom za podporu počas celej sezóny. Jedna menšia traumatizácia spoločnosti sa skončila, teraz sa už môžeme všetci sústrediť na reálne problémy, ktoré nám aktuálne spôsobuje pandémia,“ dodáva klub, ktorý verí, že prijaté opatrenie zaberú.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC' 05 iClinic Banská Bystrica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM