Ivana Kováčiková Rôzne

Spravodajský prehľad z Bystrice: 5 TOP tém týždňa, ktoré vás zaujali najviac

Nestihli ste horúce témy uplynulého týždňa? Nezúfajte. Stačí jedne klik a máte po ruke 5 článkov, ktoré našich čitateľov v Bystrici zaujali najviac. Ktoré to sú?

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský prehľad z Bystrice: 5 TOP tém týždňa, ktoré vás zaujali najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Protest študentov

V pondelok 23.mája, krátko po 14-tej hodine, sa na námestí SNP s transparentmi v ruke zišla skupina mladých ľudí, ktorá Bystričanov oslovovala netradičným spôsobom. Študenti pricestovali na protest z Banskej Štiavnice. Banskú Bystricu si vybrali preto, lebo sa v nej nachádza veľa ľudí, na ktorých môžu apelovať so zvýšením tolerancie.Ob­čianski aktivisti sa rozhodli pred Úradom Banskobystrického samosprávneho kraja vyjadriť svoj postoj. Nepáčilo sa im šírenie extrémizmu a netolercie. Na Námestí SNP sme sa boli pozrieť, akciu študentov sme zachytili aj vo fotogalérií.

Rarita v centre mesta

Priamo v„srdci Banskej Bystrice“ – v mestskom hradnom areáli, sa na vonkajšej strane Pisárskej (Gallovej) bašty nachádza najstaršia a pravdepodobne aj jediná zachovaná toaleta (tzv. prevet), pamätajúca si ešte stredovekú Bystricu. Toaleta existovala už pred stovkami rokov. Fungovala na jednoduchom a generáciami overenom princípe gravitácie. Čítajte viac podobností o záchode z 15. storočia.

Strhujúce časozberné zábery

Stačí pár desiatok sekúnd a budete doslova vytrhnutí z reality. Postará sa o to nové video šikovného kameramana, ktorý zachytil krásy okolia nášho mesta. Vychutnajte si pohľad na nočnú oblohu, blesky nad Bystricou, či premeny okolitej prírody v prúde času! Pozrite si jedinečné video.

Dúhová komunita

Počas Mesiaca LGBTI histórie, ktorý sa koná v Banskej Bystrici, sa každý môže dozvedieť viac o ľuďoch, ktorých denne stretáva a myslí si, že ich svet je iný. Bystrický Mesiac LGBTI histórie organizuje iniciatíva Inokraj v spolupráci s iniciatívou Inakosť a ďalšími partnermi. Bližšie informácie o podujatí.

Cenník bystrického kúpaliska

Teploty stúpajú a všetci už myslia na letné kúpaliská a chytanie bronzu. Zisťovali sme, čo bude tohtoročné leto pri vode znamenať pre vašu peňaženku, keď sa vyberiete na banskobystrické kúpalisko. A kto má nárok na zľavu?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM