Jakub Forgács Správy

Špeciálny letný prehľad: Kúpaliská v kraji a odpoveď na otázku, ktorá zaujíma mnohých

Časť sezónnych kúpalísk v Banskobystrickom kraji už otvorila svoje brány, ďalšie však aj napriek teplému počasiu ešte stále nie. Mnohých milovníkov plávania zaujíma odpoveď na otázku, kedy sa tak stane. Pozrite si to v prehľade.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny letný prehľad: Kúpaliská v kraji a odpoveď na otázku, ktorá zaujíma mnohých
Zdroj: TASR

Ako prvé mimo celoročne otvorených akvaparkov privítalo hostí kúpalisko Dudinka v Dudinciach. Toto zariadenie je otvorené už od 29. mája. 1. júna otvorilo svoje brány aj banskobystrické plážové kúpalisko.

Naopak, kúpalisko v Kúpeľoch Sliač, ktoré sa otváralo vždy ako prvé v kraji už začiatkom mája, tentoraz posunulo termín na 20. júna. Podľa Mateja Nedorolíka z obchodného oddelenia kúpeľov to bolo najmä pre počasie, ktoré v máji nebolo ešte príliš priaznivé.

Zvolenská Neresnica by sa mala pre verejnosť otvoriť 26. júna. Ide o kúpalisko, pri ktorom sú ľudia zvyknutí na to, že funguje prakticky len počas školských prázdnin.

Už tento týždeň môžu ale prísť prví záujemcovia o kúpanie na kúpalisko v Detve. Zariadenie v správe Mestských technických služieb ponúka tento rok okrem piatkového a sobotňajšieho večerného kúpania aj niektoré nové služby pre verejnosť.

Kúpalisko v krupinskej časti Tepličky prichádza v aktuálnej sezóne s novým detským bazénom, chodníkmi, šatňami či detským ihriskom. Už vlani preinvestovali v areáli asi 80 000 eur, tento rok počítajú približne s 20 000 eurami. Kúpalisko otvoria počas najbližšieho víkendu.

Čítajte tiež:

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v Žiari a okolí

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM