Jakub Forgács Správy

Situácia v Rooseveltovej nemocnici sa zhoršuje: Zverejnila počty pozitívnych

Maximálny počet lôžok, na ktorých v bystrickej nemocnici vedia hospitalizovať pacientov s ochorením Covid-19, je 301. Koľko je už obsadených?

Ilustračný obrázok k článku Situácia v Rooseveltovej nemocnici sa zhoršuje: Zverejnila počty pozitívnych
Zdroj: TASR/AP

Vo Fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta od 27.12. 2020 k 3.1.2021 za­očkovali spolu 858 zdravotníkov z nemocnice, ale aj Detskej fakultnej nemocnice, SÚSSCH a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

„Z nemocnice prejavilo záujem o očkovanie 800 zamestnancov, nemocnica ich plánuje zaočkovať do 15.1.2021,“ pokračovala Maťašeje.

Koľko je pozitívnych?

„Aktuálne máme hospitalizovaných 76 pacientov s ochorením Covid –19, 13 z nich si vyžaduje podporu dýchania na umelej pľúcnej ventilácii,“ uviedla Maťašeje so slovami, že maximálny počet lôžok, na ktorých vedia hospitalizovať pacientov s ochorením Covid-19, je 301.

„Na Covid – 19 je pozitívne testovaných 92 zdravotníkov, ďalších 18 suspektných je v karanténe,“ doplnila.

Situácia sa podľa slov hovorkyne aktuálne mierne  zhoršila, ale stav denne prehodnocujú a snažia sa flexibilne reagovať na zmeny v počtoch pacientov a personálu na jednotlivých oddeleniach. „Personál z menej vyťažených oddelení je presúvaný na oddelenia, kde je horšia situácia,“ vysvetlila Maťašeje.

Odporúčanie nemocnice

Ako ďalej spomenula, na základe príkazu zriaďovateľa budú v nemocnici poskytovať akútnu a neodkladnú zdravotnú starostlivosť. „Ku každému už naplánovanému zákroku budú pristupovať individuálne a pacientov bude personál z oddelení v časovom predstihu telefonicky kontaktovať a informovať ich o ďalšom postupe,“ hovorí.

Ambulantná starostlivosť podľa slov Maťašeje prebieha v plnom rozsahu podľa ordinačných hodín. „V prípade, že to umožňuje zdravotný stav pacienta a preskripcia, odporúčame využívať prednostne služby e-receptu a telefonické konzultácie,“ dodala Maťašeje.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery z očkovanie v bystrickej nemocnici!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Prvé očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Rooseveltovej nemocnici
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM