Hokej

S Detvou sa hralo až do predĺženia: Triumf Bystrice zabezpečil Tamáši

Hokejisti HC 05 Banská Bystrica zvíťazili v nedeľu v predohrávanom stretnutí 24. kola Tipos extraligy na ľade Detvy 3:2 po predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku S Detvou sa hralo až do predĺženia: Triumf Bystrice zabezpečil Tamáši
Zdroj: TASR

Hostia začali lepšie, už pár sekúnd po úvodnom buly nastrelil Ďatelinka žŕdku. „Barani“ mali potom aj ďalšie šance a v 8. minúte išli zaslúžene do vedenia, keď strelil Sukeľ svoj prvý gól v drese Banskej Bystrice. Domáci vyrovnali v presilovke, keď v 17. minúte dorazil Downing svoju vlastnú strelu.

Detvanci išli do vedenia už po 58 sekundách druhého dejstva, keď strelu Rymshu od modrej čiary tečoval do siete Cox. Šance potom mali obe mužstvá, ale z gólu sa napokon tešili Bystričania, keď ich vyrovnanie na 2:2 zariadil v 34. minúte Kabáč. Tamášiho potom vychytal Petrík a tak nerozhodný stav platil aj po štyridsiatich minútach.

V tretej tretine mal najskôr šancu na rozhodnutie Lamper, na opačnej strane trafil žŕdku Klíma. Brankári si v napokon v treťom dejstve udržali čisté konto a zápas išiel do predĺženia. V ňom mal veľkú šancu Lamper, ale Petríka neprekonal, hostia potom hrali presilovku. Rozhodnutie však prišlo až po nej, „baranom“ v derby zabezpečil dva body Tamáši.

HC 07 Detva – HC‘05 Banská Bystrica 2:3 pp (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)

  • Góly: 17. Downing, 21. Cox (Rymsha) – 8. Sukeľ (Lamper, D'Aoust), 34. Kabáč (Breton, Sukeľ), 64. Tamáši (Ďatelinka)
  • Rozhodovali: Müllner, Žák – Hercog, Gegáň
  • Vylúčení: 6:7 na 2 min., navyše Winquist (B. Bystrica) 10+10 min. DKZ za nešportové správanie sa
  • Presilovky: 1:1
  • Oslabenia: 0:0
  • bez divákov
  • HC 07 Detva: Petrík – F. Fekiač, Korím, Rais, Rymsha, Gachulinec, Lalík, Bakala, D. Jendroľ – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, Valent, Sýkora – Halama, Klíma, Askarov
  • Banská Bystrica: Belányi – Drew, Ďatelinka, Crevier-Morin, Breton, Žiak, Demo, Petrinec, Ganz – Lamper, D'Aoust, Sukeľ – Faško-Rudáš, Winquist, Mistele – Vybíral, Tamáši, Kabáč – Melcher, Šimun, Výhonský

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM