Jakub Forgács Krimi

Rukojemnícka DRÁMA v bystrickom trolejbuse: Pri CVIČENÍ zasahovali kukláči i vyjednávači, FOTO

Cvičenie sa konalo v areáli Dopravného podniku mesta Banská Bystrica, ktorý naň poskytol aj trolejbus.

Ilustračný obrázok k článku Rukojemnícka DRÁMA v bystrickom trolejbuse: Pri CVIČENÍ zasahovali kukláči i vyjednávači, FOTO
9
Galéria

Krik, buchot a zúfalé výkriky rukojemníkov. Reč je o cvičení s pracovným názvom „trolejbus“, počas ktorého sa museli všetky záchranné zložky popasovať s nebezpečnými páchateľmi, ktorí si za rukojemníkov vzali nič netušiacich cestujúcich. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

V požičanom trolejbuse

„Cvičenie sa konalo v areáli Dopravného podniku mesta Banská Bystrica, ktorý nám poskytol aj trolejbus, za čo im patrí poďakovanie,“ uviedli muži zákona so slovami, že ho pripravili príslušníci Pohotovostného Policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici v spolupráci s Pohotovostnou motorizovanou jednotkou, hasičmi, záchrannou zdravotnou službou ZaMED a Fakultou zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici, katedrou Urgentnej zdravotnej starostlivosti, poskytovanie neodkladnej zdravotnej starostlivosti.

Evakuácia aj zásah kukláčov

„Ošetrovanie a bezpečná evakuácia zranených si v takýchto prípadoch vyžaduje úzku koordináciu všetkých zúčastnených zložiek. Dôležitú úlohu dnes na mieste incidentu zohral aj tím policajných vyjednávačov, ktorí sa po celý čas snažili s páchateľmi komunikovať a ochrániť tak život a zdravie všetkých osôb zadržiavaných v trolejbuse,“ pokračovali muži zákona.

Cvičenie nakoniec ukončil až nevyhnutný služobný zákrok banskobystrických kukláčov. „Aktivita, akou bolo aj dnešné cvičenie sú vždy prínosom a novou skúsenosťou, ktoré aj nás policajtov posúvajú vpred a učia nás vyvarovať sa v reálnych situáciách chybám,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Veľké cvičenie záchranných zložiek Trolejbus
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM