Jaroslav Dodok Rôzne

Rozkvitli sídliská aj námestie: Zábery, zachytávajúce krásu jari v Bystrici FOTO

Aprílové počasie sa v meste pod Urpínom premenilo na májové. Slnečné lúče prebudili po zime nielen ľudí, ale aj prírodu. A vidno to aj v meste. Kvetinové záhony rozkvitli, na sídliskách už rozvoniavajú aj orgovány. Pozrite sa na tú nádheru!

Ilustračný obrázok k článku Rozkvitli sídliská aj námestie: Zábery, zachytávajúce krásu jari v Bystrici FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Prechádzať sa v týchto dňoch ulicami Banskej Bystrice, to skutočne stojí za to. Do redakcie ste nám poslali niekoľko zaujímavých tipov, o ktorých sme v uplynulých dňoch aj písali. Nevídaný úkaz dvojfarebného stromu sme nafotili v centre mesta a zavítali sme aj na jednu z najkrajších ulíc v Bystrici.

Mesto sa tento rok postaralo o peknú kvetinovú výzdobu aj na námestí, ktorá hrá tými najrôznejšími farbami. „Mne sa najviac páčia tulipány, škoda, že si ich nemôžem otrhnúť a zobrať domov,“ povedal nám Maťko (7), ktorý sa držal za ruku maminy. Kvety lákajú aj pozornosť turistov, na námestí sa pri nich fotia aj Koréjčania či Francúzi.

Krásny pohľad sa vám naskytne aj v Parku pod Pamätníkom SNP či v okolí lietadla. Tam si svoje miesto našla púpava lekárska, liečivá rastlina, ktorej koreň má priaznivé účinky nie len pri kožných ochoreniach, ale aj pri celkovej slabosti.

Boli sme sa pozrieť taktiež na banskobystrické sídliská. Miestni záhradkári sa na sezónu poriadne pripravili, burinu v ich záhonoch taktiež nenájdete. V uliciach Radvane rozvoniavajú kvety orgovánu, ktorý čoskoro, ako poznáme domácich, skončí doma vo vázach. Rozkvitnuté narcisy môžete obdivovať aj v Sásovej, pučiace stromy na Fončorde. Čo však na jednej strane vyčarí ľuďom úsmev na tvári, alergikom prináša ťažkosti.

Pozrite si krásne zábery jarnej Banskej Bystrice v našej fotogalérii!

Prečítajte si aj:

Matúš vytvoril fantastické VIDEO krás našej prírody: Zábery, ktoré budete chcieť prehrávať zas a znova

FOTO: Keď do Bystrice zavíta jar
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM