Jakub Forgács Správy

Rapídne zhoršenie v bystrickej nemocnici: Rekordný počet hospitalizovaných aj pacientov na ventilácii

Situácia v Rooseveltovej nemocnici sa po víkende značne zhoršila. Dobré správy prichádzajú len o počte pozitívnych zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Rapídne zhoršenie v bystrickej nemocnici: Rekordný počet hospitalizovaných aj pacientov na ventilácii
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici v pondelok na svojej webovej stránke zverejnila aktuálne počty hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID – 19 a pozitívne testovaných zamestnancov. Práve situácia ohľadne pacientov sa po víkende rapídne zhoršila.

Počet pacientov s ochorením Covid-19 podľa údajov nemocnice k 1. marcu 2021 stúpol na „rekordných“ 127, pričom až 17 z nich je na umelej pľúcnej ventilácii.

Lepšie správy sa týkajú personálu pozitívneho na Covid-19. Nemocnica aktuálne eviduje 24 takýchto zamestnancov, čo je najnižšie číslo od začiatku decembra 2020. Ďalších deväť zamestnancov je s podozrením na ochorenie v karanténe.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z marca spred 18 rokov, kedy stovky pacientov v bystrickej nemocnici museli evakuovať pre nahlásenú bombu!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Dobové zábery z evakuácie bystrickej nemocnice
6
Galéria
Zdroj: TASR/Jozef Ďurnik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM