Jakub Forgács Správy

Prvé FOTO dočasnej autobusovej stanice po jej spustení. Cestujúci: Z tohto máme obavy!

A je to tu! Stará autobusová stanica v Banskej Bystrici už zíva prázdnotou. Autobusy aj cestujúci sa presunuli na Uhlisko, kde bude najbližších pár mesiacov fungovať dočasná autobuska. Boli sme sa pozrieť na to, ako to tam vyzeralo po jej spustení.

Ilustračný obrázok k článku Prvé FOTO dočasnej autobusovej stanice po jej spustení. Cestujúci: Z tohto máme obavy!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Od nedele spustil Dopravný podnik mesta Banská Bystrica prevádzku dočasnej autobusovej stanice. Autobusové spoje všetkých dopravcov sa presunuli na parkovisko Mičinská cesta, ktoré za posledné týždne prešlo veľkými zmenami.

Prekvapila rýchlosť spustenia

Opravil sa povrch parkoviska, pribudlo verejné osvetlenie, ochrana proti znečisteniu vôd, nová kanalizácia, prípojky vody, elektriky. Zároveň sa doplnili označníky, cestovné poriadky, vymedzili sa parkovacie plochy pre autobusy a taxislužby. Na dočasnej autobusovej stanici nechýba celé zázemie dopravnej kancelárie, čakárne pre takmer šesťdesiat cestujúcich, sociálne zariadenia i miestnosti pre vodičov a strážnu službu.

Už v nedeľu ráno sme na niekoľkých z 12 nástupíšť dočasnej autobusovej stanice stretli desiatky ľudí, čakajúcich na prímestské aj diaľkové spoje. Väčšinou si dočasnú autobusku pochvaľovali. „Som prekvapený, že ju stihli sfunkčniť tak rýchlo, to sa zvyčajne len tak nevidí,“ povedal študent Andrej. „Je to dobrá lokalita, dostatočne priestranná a blízko pôvodnej stanice, takže ľudia si asi ľahko zvyknú,“ doplnila Bystričanka Monika, ktorej sa dočasná alternatíva, spustená počas prác na novej autobusovej stanici, pozdáva.

Problémom orientácia aj chýbajúce prístrešky

Napriek pozitívnym reakciám sa však našli aj takí, ktorí majú zo zmeny obavy. „Kým som sa zorientoval, odkiaľ mi ide spoj, trochu mi to trvalo. Hlavne starším ľuďom by asi pomohlo, keby značenie nástupíšť bolo rovnaké, ako doteraz, čo sa však pre ich menší počet nedá zariadiť (pozn. red.: predtým ich bolo 22). Časom si ale zvykneme,“ povedal Andrej.

„Nepáči sa mi, že na jednotlivých nástupištiach nie sú striešky, aspoň menšie. Chápem, že je to len na pár mesiacov, ale keď príde búrka či husté sneženie, cestujúcim to narobí problémy a malá čakáreň stačiť nebude,“ doplnila Andrea, podľa ktorej tiež lokalita blízko Hrona spôsobí, že na autobuske bude v chladných mesiacoch ešte zimšie.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo na dočasnej autobusovej stanici po jej spustení!

V Bystrici spustili dočasnú autobusku: Takto vyzerá nová stanica
36
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM