Jakub Forgács Rôzne

Investor odhalil, ako má vyzerať autobuska po dokončení: Pozrite si VIZUALIZÁCIE novej stanice

A je to tu! Banskobystričania si môžu konečne pozrieť vizualizácie novej autobusovej stanice. Takúto podobu má získať...

Ilustračný obrázok k článku Investor odhalil, ako má vyzerať autobuska po dokončení: Pozrite si VIZUALIZÁCIE novej stanice
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Primum, člen medzinárodnej developerskej skupiny InterCora, odkúpila areál banskobystrickej autobusovej stanice, ktorý má dostať po viac ako tridsiatich rokoch novú podobu. Ako dnes primátor Ján Nosko s investorom informovali na tlačovej konferencii, za ideálneho stavu sa s výstavbou začne ešte na začiatku jesene 2015.

Projekt spoločnosti Primum, v spolupráci s generálnym projektantom, spoločnosťou JahnGroup, predstavuje novostavbu autobusovej stanice a vytvorenie nákupnej pasáže napojenej na železničnú stanicu. "Výstavba novej autobusovej stanice je jednou z našich priorít volebného obdobia. Tešíme sa, že sme v spoločnosti Primum našli kompetentného a skúseného partnera pre realizáciu tak významného projektu. Terminal Center Banská Bystrica zároveň predstavuje dôležitý ekonomický impulz pre mesto a región,“ hovorí primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko.

Terminal Center Banská Bystrica má ponúknuť na ploche 13 200 m2 približne 50 obchodných priestorov, ktoré prinesú do mesta aj nové pracovné možnosti. "Chceme podať pomocnú ruku aj miestnym podnikateľom. Terminal Center sa okrem iného realizáciou nových parkovacích miest zaradí medzi miesta atraktívne a dobre dostupné aj pre individuálnych návštevníkov,“ sľubuje Ivan Hlaváček, spolumajiteľ firmy Primum.

„Pri navrhovaní projektu sme kládli dôraz na funkcionalitu a životnosť, zrozumiteľnú štruktúru a použitie nových materiálov. Terminal Center tak ponúkne miesto s príjemnou atmosférou pre návštevníkov a cestujúcich,“ dodal hlavný architekt, generálny projektant zo spoločnosti Jahn Development & Consulting.

Foto: ilustračné

Vizualizácie podoby novej banskobystrickej autobusovej stanice
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM