Jakub Forgács Správy

Problémy s osvetlením v Bystrici? Mesto zareagovalo na sťažnosti ľudí

Viacerí Bystričania sa v posledných dňoch posťažovali na sociálnej sieti. Niektoré ulice boli aj po zotmení neosvetlené. Čo na to mesto?

Ilustračný obrázok k článku Problémy s osvetlením v Bystrici? Mesto zareagovalo na sťažnosti ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia z Fončordy upozornili na neskoré zapínanie elektrického osvetlenia. „Neviem, či sa čaká na to, kým niekoho zas zabije auto na priechode, ako tomu bolo naposledy pri patentovom úrade. Treba myslieť na to, že lampy sú zastaralé a nabehnú naplno až po dlhšej dobe,“ napísal na sociálnej sieti Tomáš.

„Tiež by ma zaujímalo, prečo niektoré časti Fončordy sú osvetlené a niektoré sa zapínajú až za úplnej tmy. Ľudia majú väčšinou tmavé oblečenie, je to dosť nebezpečné,“ do­dal.

Pridali sa k nemu ďalší komentujúci, ktorí poukázali na tento problém na niekoľkých uliciach. „Internátna pravidelne neosvetlená,“ píše Vlasta a jej slová potvrdila aj Andrea: „Internátna pri Astre to isté.“ Podľa Alexa bola aj na Novej ulici úplná tma.

Obrátili sme sa teda na mesto, aby sme o tomto probléme zistili viac. „Funkčnosť osvetlenia na uliciach Internátna, THK, Nová a Wolkerová sme dali preveriť. V prípade neskorého zapínania a vypínania osvetlenia išlo o problém ovládania verejného osvetlenia. Ovládanie bolo v uvedených lokalitách prenastavené ešte v pondelok,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Funkčnosť verejného osvetlenia v celom meste bola jednou z tém aj na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Uvedomujeme si, že vo viacerých lokalitách je zastarané, preto sa tejto oblasti budeme v najbližšom období intenzívne venovať,“ dodala hovorkyňa.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery zimnej Bystrice!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zima v Bystrici, snehu nikde
43
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM