Správy

Pripravte sa na celodennú odstávku prúdu. Dotkne sa takmer 900 odberných miest v Bystrici a okolí

Dôvodom veľkej odstávky je plánovaná prekládka elektrického vedenia a výmena stožiara vysokého napätia, ktorá súvisí s nedávnou rozsiahlou rekonštrukciou vedenia v tejto oblasti.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na celodennú odstávku prúdu. Dotkne sa takmer 900 odberných miest v Bystrici a okolí
5
Galéria
Zdroj: Stredoslovenská distribučná

Výmena elektrického stožiara si vyžiada celodennú odstávku „Obyvateľom v dotknutej oblasti distribuuje elektrinu výbežok vedenia, ktoré nie je zokruhované. Keďže ich energetici nemôžu zásobovať z inej strany, vodiče zostanú kvôli bezpečnosti niekoľko hodín bez prúdu,“ uviedol Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenskej distribučnej a. s. (SSD).

„Vo štvrtok 26. júla čaká obyvateľov Malachova, Horných Pršian, ale aj niekoľkých ulíc v banskobystrickej Radvani odstávka elektriny. Stredoslovenská distribučná (SSD) ju naplánovala od 6:00 do 22:30, pričom sa dotkne takmer 900 odberných miest,“ pokračoval.

Ako ďalej uviedol Gejdoš, dôvodom je plánovaná prekládka elektrického vedenia a výmena stožiara vysokého napätia, ktorá súvisí s nedávnou rozsiahlou rekonštrukciou vedenia v tejto oblasti. „Ide o veľmi náročnú prácu, ktorá sa musí zrealizovať v priebehu jedného dňa. Z toho dôvodu bude odstávka trvať od rána až do večerných hodín. Výmenou za dočasné obmedzenie dodávky však bude spoľahlivejšia a bezpečnejšia distribúcia elektrickej energie,“ poznamenal.

„Ak sa počas plánovaných aktivít nevyskytnú žiadne komplikácie, pracovníci SSD urobia všetko preto, aby obnovili dodávku elektriny čo najskôr. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku,“ dodal Gejdoš so slovami, že kompletný zoznam adries zasiahnutých odstávkami môžete nájsť na internetovej stránke distribučnej spoločnosti v časti Plánované odstávky.

Foto: ilustračné

Elektrina, prúd
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM